La foto del Nil durant les vacances a Noruega, convertida en segell (Visit Norway/Posten)

Com un nen de Ribes de Freser es converteix en la imatge de Turisme de Noruega en un segell

La mare va publicar la foto a Instagram sense saber que un dels hashtags que va posar els feia participar en el concurs

Actualitzat

La foto d'una família de Ribes de Freser, al Ripollès, es converteix en la imatge de Noruega en una sèrie de segells. Sense saber-ho van guanyar un concurs entre més de 13.000 fotografies, sis de les quals, enganxades en cartes, poden voltar per tot el món.

En Nil ni de lluny no s'ho pensava quan donava menjar a aquelles cabres que van barrar el pas de l'autocaravana en què viatjava amb els seus pares per Noruega. Ni la seva mare Carolina, quan li va voler fer una foto amb aquells animalets "tan bonics, amb ulls blaus i pèl llarg". La imatge era bucòlica i, com que no hi havia pressa --ja de tornada del seu viatge de 12.000 quilòmetres al cap Nord-- el pare, l'Hermes, va parar el vehicle.

Un moment, una foto penjada a les xarxes socials, a les quals la mare no estava gaire avesada, va fer que un record de vacances es convertís en reclam turístic de Noruega, amb la imatge del seu fill Nil, un nen de Ribes de Freser.

El segell amb la foto del Nil a Noruega (Visit Norway/Posten)

"Pensava que era una estafa"

La família de la Carolina, l'Hermes i el seu fill Nil, de 9 anys, han explicat al programa "Planta baixa" de TV3 la seva aventura i la sorpresa que van tenir:

"No soc molt activa a les xarxes socials, però quan anem de viatge em fixo en els hashtags locals perquè donen informació dels llocs", explica la Carolina. I diu que va associar #NorwayMemories2022 perquè hi penjaven fotos molt boniques. Explica que en aquell moment va dir: "Mira que bé que m'ha quedat aquesta, la compartiré". "La vaig pujar i me'n vaig desentendre."

Però el hashtag era d'un concurs. Quan els organitzadors van intentar posar-s'hi en contacte per saber qui havia fet la foto i per comunicar que era una de les seleccionades del concurs, la Carolina no s'ho va creure, "pensava que era una estafa", diu.

"Els vaig dir que em deixessin en pau i fins i tot els vaig fer fora del meu Instagram."

Entre més de 13.000 fotografies, la seva va ser una de les sis escollides com a imatge del país per formar part d'una sèrie de segells. El jurat va publicar les fotografies guanyadores el 18 d'abril:

Va ser gràcies a la Noor, la germana del Nil, que també va anar al viatge a Noruega, que va advertir a la mare que els missatges provenien de Visit Norway, el perfil de l'oficina de turisme de Noruega, amb 800.000 seguidors. No podia ser una estafa.

"Em vaig quedar parada. Els vaig escriure per demanar-los disculpes per haver sigut tan antipàtica, i per haver-los expulsat. Perquè no sabia que havia participat en un concurs."

El mateix director de Visit Norway li va explicar que havien fet aquest concurs juntament amb el servei postal noruec i que les fotografies seleccionades formarien part d'una sèrie de segells i de la campanya turística del país.

"Era un orgull per a nosaltres formar part de la història de Noruega encara que fos a través d'un segell", diu la Carolina.

El servei de Correus de Noruega va publicar l'abril passat la nova sèrie.

La Carolina, el Nil i l'Hermes, la família de Ribes de Freser, al "Planta baixa" de TV3 (CCMA)

Tornar a Noruega aquest estiu

Un cop tot aclarit, la família de l'Hermes, la Carolina i el Nil han rebut l'agraïment de l'oficina de turisme de Noruega amb "un ram de flors, unes sèries numerades de col·leccionista, 100 segells amb la foto per repartir amb la família de record, i altres peces amb la foto del Nil".

Aquesta família, que es declara amant dels països nòrdics, ara té una nova excusa per viatjar-hi. "La idea és tornar aquest estiu, almenys al sud per no fer un viatge tan llarg, perquè ens fa il·lusió de trobar la fotografia, perquè surt també a revistes, rètols de l'oficina de turisme... no només a Correus, i potser algú reconeix el Nil pel carrer", diu l'Hermes.

Ni el Nil ni els seus companys a l'escola s'ho acaben de creure. "Ni nosaltres", diuen l'Hermes i la Carolina. "Qui li havia de dir al meu fill, que viu en un poble de 1.200 habitants, que es convertiria en segell oficial de Noruega!", exclama la Carolina.

"Tenim la idea que als segells hi surten reis i reines. Ara li diem: tu també, que vius a Ribes de Freser, pots sortir en un segell i amb aquest paisatge que és una mica l'entorn que tenim aquí, amb muntanyes, aigua i animals", acaba l'Hermes.

ARXIVAT A:
Xarxes socials TurismeInstagramFotografia Noruega
Anar al contingut