Un equip de sanitaris agafa mostres per fer una PCR a l'escola Bell-lloc de Girona (ACN/Marina López)
Un equip de sanitaris agafa mostres per fer una PCR a l'escola Bell-lloc de Girona (ACN/Marina López)
Barcelona

Com són les PCR a les escoles? El vídeo de Salut per tranquil·litzar famílies i infants

Salut publica un vídeo a les xarxes socials per explicar, de manera fàcil i gràfica, com es fa aquesta prova als centres educatius

RedaccióActualitzat

Quan es detecta un cas positiu per Covid a un centre escolar s'envia una unitat mòbil amb personal sanitari per fer proves PCR a tots els alumnes que formin part del grup bombolla i a totes les persones que hagin estat contactes estrets seus en les últimes 48 hores.

Per aquesta raó, famílies i tutors de tots els menors han rebut un document per autoritzar que es puguin fer les PCR als nens i nens al seu centre educatiu. Els grups de WhatsApp de classe fa dies que estan en plena ebullició sobre la conveniència o no de firmar l'autorització administrativa. Moltes famílies exigeixen poder ser-hi presents quan es faci aquesta prova al seu fill o filla.

Arran de tota la polèmica generada, el Departament de Salut ha publicat un vídeo a xarxes socials per explicar, de manera fàcil i gràfica, com es fa aquesta prova.

Una infermera pediàtrica del CAP Adrià de Barcelona explica als menors com aniran vestits els sanitaris que els practicaran les proves i també en què consisteix. Per esvair pors, mostren com agafen les mostres fent un frotis nasal amb un escovilló a dos nens. L'escovilló no entra més de dos centímetres al forat del nas i només s'ha d'aguantar uns segons a dins.
 

 

Una tècnica que Salut qualifica d'indolora i poc invasiva.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEducació
Anar al contingut