Com s'ha de demanar l'ajuda de 1.000 euros si tens un fill a la llar d'infants?

Les mares treballadores amb fills a la llar d'infants rebran fins a 1.000 euros a la declaració de renda

Actualitzat

Les mares treballadores amb fills menors de tres anys escolaritzats en llars d'infants durant el 2018 rebran una ajuda que pot arribar als 1.000 euros anuals. És una ajuda a la maternitat que el govern del PP va incloure en els pressupostos generals de l'Estat del 2018 i que en el seu moment va passar bastant desapercebuda. Laia Manté, advocada del Col·lectiu Ronda, n'ha explicat els detalls a Catalunya Informació.

Qui pot demanar la deducció?

Està pensat per a les mares que tinguin fills menors de tres anys i que estiguin treballant; és a dir, que estiguin donades d'alta a la Seguretat Social, sigui en el règim per compte aliè o en el règim d'autònoms.

Què passa si el meu fill ha fet els tres anys durant el 2018?

Encara que el fill hagi fet tres anys durant el 2018, sigui el mes que sigui, et podràs aplicar la part proporcional d'aquest 1.000 euros fins al mes d'agost del 2018.

Com es pot sol·licitar?

No s'ha de demanar. Són les llars d'infants les que tenen l'obligació d'informar de les despeses que ha pagat cadascuna de les famílies. Ho han de comunicat a Hisenda, de manera que aquestes dades quedaran incorporades a les dades fiscals i quan sigui el moment de fer la declaració de la renda és quan t'hauràs d'aplicar la deducció.

És incompatible amb altres ajudes?

No és ben bé una deducció, és una prestació. No depèn de les retencions que hagis tingut, com passa amb les hipoteques, que si ja t'han retornat totes les retencions ja no pots desgravar-te-la més. Aquesta te la desgraves a més a més. Hagis tingut les retencions que hagis tingut.

Fins quan es pot demanar?

Ho faràs quan facis la declaració de la renda; per tant, d'abril a juny. L'altra cosa és el termini que hi ha perquè les escoles bressol facin la comunicació de les dades; aquest termini s'acaba el 15 de febrer.

Qui rebrà l'ajuda?

La rep la mare, amb independència de qui l'hagi pagat. Sí que hi ha supòsits en què la poden rebre altres progenitors, però està pensada per incentivar la incorporació de les mares al mercat de treball.

Es continuarà aplicant el 2019?

En principi, encara que no s'aprovin els pressupostos del 2019, com que estava inclòs en la llei de pressupostos del 2018, si es prorroguen, entenem que es continuarà aplicant.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut