La Sagrada Família envoltada de la Didymoon i el Didymos (Twitter: ESA_Tech)

Com seria l'arribada d'un asteroide a la Sagrada Família o la Torre Eiffel

L'Agència Espacial Europea ha impulsat la missió Hera per estudiar què passaria si un asteroide impactés amb la Terra

RedaccióActualitzat

L'Agència Espacial Europea ha publicat a les seves xarxes socials imatges de com es veurien dos asteroides si arribessin a la Terra comparant-los amb alguns dels monuments europeus més coneguts.

 

 

El Consell Ministerial de l'ESA ha aprovat la missió Hera, que té com a propòsit provar les capacitats de desviació d'asteroides que representen una amenaça per a la Terra.

És per això que, des del compte de Twitter de l'ESA, han publicat imatges com la de la Sagrada Família de Barcelona, el Parlament Britànic de Londres, el Colosseu de Roma o la torre Eiffel de París, amb els asteroides Didymoon i Didymos al costat. El muntatge pretén mostrar la magnitud d'aquestes dues roques espacials, la més gran té 780 metres de diàmetre.

 

Missió Hera

L'Agència Espacial Europea ha aprovat aquesta setmana a Sevilla els pressupostos per als cinc anys vinents. Els pressuposts més alts de la seva història, amb 14.400 milions d'euros destinats a diversos projectes.

Entre aquests projectes es troba la missió Hera que, amb col·laboració de la NASA, intentarà provar les capacitats de desviació dels asteroides.

 

 

Asteroide Didymos

Aquest sistema còsmic està format per dos asteroides: Didymos, de 780 metres de diàmetre, i la seva lluna Didymoon, de 160 metres.

Segons publica l'ESA al seu compte de Twitter, la mesura de la Didymoon, que és la roca més petita d'aquest sistema binari, podria destruir una ciutat sencera.

A la imatge, es compara amb el Parlament britànic de Londres:

 

Didymoon sobre el Parlament Britànic de Londres (Twitter: ESA_Tech)

 

L'Agència Europea també ha publicat una imatge del Colosseu de Roma amb la Didymoon a sobre:

"Didymoon serà el cos natural més petit que hagi sigut objecte d'una missió espacial, però segueix sent gran en termes humans"  

 

Didymoon sobre el Colosseu romà (Twitter: ESA_Tech)

 

La torre Eiffel de París també ha protagonitzat un dels muntatges que ha publicat l'ESA al seu compte de Twitter:

La torre Eiffel envoltada de l'asteroide Didymos i la seva lluna Didymoon (Twitter: ESA_Tech)

 

L'objectiu de la missió Hera és fer xocar una nau espacial amb un asteroide, que és molt pròxim a la Terra. La intenció és poder estudiar l'impacte de cara a possibles futures col·lisions amb un asteroide i el planeta Terra.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut