Mas anunciant l'aprovació de la llei de consultes
Mas anunciant l'aprovació de la llei de consultes
Barcelona

Com serà l'acte de signatura del decret de convocatòria?

Mas ha trucat personalment als líders dels partits que donen suport al 9-N per anunciar-los la data de l'acte, però encara no se sap si hi assistiran

RedaccióActualitzat

El govern vol donar la màxima solemnitat a la firma de la llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N. Un acte que es farà dissabte, a les 10 del matí, al Palau de la Generalitat, i que el president Mas creu que té una gran transcendència política per tot el que implica.

Per aquest motiu, Artur Mas ha trucat personalment als líders dels partits que donen suport a la consulta del 9 de novembre sobre la independència de Catalunya per comunicar-los la celebració de l'acte de firma del decret.

Mas els ha anunciat la data i l'hora de la signatura, però encara no està clar si, en el moment de la firma, hi seran els representants polítics dels grups de l'acord sobre la consulta.

Disposats a ser-hi

Han mostrat la seva predisposició a ser-hi Convergència i Unió, Esquerra i la CUP, però estan a l'espera de saber com s'acabarà de dissenyar l'acte.

No convidats

A qui no ha trucat el president Mas és al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ni a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho. Tampoc no ha trucat al president de Ciutadans, Albert Rivera.

Confirmats

Entre els convidats a assistir dissabte a la firma del decret hi ha la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, i la mesa del Parlament.

Val a dir que immediatament després de la firma del decret es posarà en marxa tot l'operatiu logístic per celebrar la consulta del 9-N que pilota la vicepresidenta Joana Ortega. Per aquest motiu, convocarà al Palau de la Generalitat els directors generals de diversos departaments implicats en l'operatiu.

Després de la firma, el president Mas dirigirà unes paraules als catalans.

La resolució de la incògnita

Aquest dissabte 27 de setembre haurà passat una setmana des de l'aprovació al Parlament de la llei de consultes, l'instrument legal que avala la convocatòria del 9-N. La incògnita al voltant del dia que es publicaria la llei al DOCG, condició imprescindible perquè entri en vigor, ha motivat tot tipus d'especulacions. Fins i tot s'ha dit que Mas convocaria eleccions anticipades i la consulta pel mateix dia, el 9-N, cosa que va ser desmentida pel portaveu Homs, que va subratllar que era impossible per il·legal.

 

 

 

Anar al contingut