Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem

Com seguir el judici del procés: directe, calendari, resums diaris i totes les claus

Siguis on siguis, a l'hora que sigui i amb el dispositiu que tinguis, t'expliquem com podràs estar al dia del judici al Tribunal Suprem contra els líders independentistes

RedaccióActualitzat

El dimarts 12 de febrer comença al Tribunal Suprem el judici del procés, la causa oberta contra els líders independentistes pels fets d'octubre de 2017. Seran jutjats per rebel·lió, sedició, desobediència, pertinença a organització criminal i malversació de cabals públics. Un judici que durarà mesos, amb l'objectiu que estigui vist per a sentència abans de les eleccions municipals del 26 de maig.

Durant aquests tres mesos, TV3, Catalunya Ràdio, l'emissora Catalunya Informació, el canal 324 i el 324.cat n'oferiran una cobertura amb una clara funció de servei públic.

 

Els directes

Les sessions del judici, inicialment previstes per als dimarts, dimecres i dijous, però que es podrien ampliar a més dies, es podran seguir íntegrament en directe pel 324 i Catalunya Informació. TV3 i Catalunya Ràdio estaran pendents de l'actualitat del judici amb connexions diàries i una cobertura especial per als moments clau del judici.

Al 324.cat hi haurà un seguiment minut a minut del judici i s'emetrà el judici en directe a Twitter i YouTube. A Facebook també s'emetran les declaracions més rellevants.

El calendari

Un de les claus del judici és el calendari: quan declararà cadascun dels testimonis i acusats. El Tribunal Suprem no ha fixat un calendari, sinó que anirà establint l'ordre del dia a mesura que avanci el judici. Tot i això, cada jornada podreu consultar l'ordre del dia, a primera hora del matí.

Els diumenges oferirem una agenda judicial de la setmana amb els dies, hores i punts clau a tenir en compte.

Els resums i l'anàlisi

Els dies que hi hagi judici hi haurà sessions de matí i de tarda, que generaran tota mena d'informacions. Totes les notícies es poden consultar a l'especial del judici del procés, però per no perdre's res del que està passant dins i fora de la sala del Suprem, oferirem un resum diari.

 

Catalunya Ràdio generarà un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura. Aquest nou servei inclourà, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per inscriure's al podcast, es pot fer gratuïtament a les plataformes Spotify, iTunes i iVoox. També es pot accedir a l'RSS per poder gestionar el contingut.

 

 

Les claus

Tota la informació del judici procés, que ocupa un sumari de més de 50.000 pàgines, es pot trobar resumida a l'interactiu web Les claus del judici. La "guia de butxaca" per seguir el judici consta de 4 seccions:

Qui és qui: una fitxa detallada de cada un dels encausats, els jutges, la defensa i l'acusació.

Cronologia del procés: els fets més rellevants del procés, des de l'aprovació de la llei del referèndum al Parlament de Catalunya fins a la petició de la Fiscalia de 25 anys de presó per a Junqueras i de 16 anys per a la resta d'exconsellers.

De què se'ls acusa: els delictes dels quals s'acusa els membres del govern, la mesa i els dos Jordis.

Situa't: les fases del judici: les diferents parts del judici, des de la fase introductòria fins a la vista oral, que començarà aviat, i la fase de la sentència.

 

 

En català, castellà i anglès

El judici tindrà un gran interès també fora de Catalunya. El 324.cat oferirà les principals informacions que generi el judici també en castellà i anglès.

La guia de Les claus del judici ja es pot consultar i compartir en anglès i castellà.

Tota la informació es podrà consultar en qualsevol dispositiu i plataforma, tenint en compte que el judici tindrà lloc en horari laboral i molta gent estarà treballant.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut