Com queden les restriccions al Segrià i l'àrea metropolitana de Barcelona
Clientela en una terrassa de Lleida, el 13 de juliol (Reuters/Nacho Doce)

Com queden les restriccions al Segrià i l'àrea metropolitana de Barcelona

S'aixeca el confinament a Lleida i a sis municipis del voltant, mentre Gavà i Castelldefels s'afegeixen a les mesures de prevenció de la Covid

Actualitzat

Es relaxen les restriccions imposades fa 15 dies a sis municipis del Segrià, per la millora de la situació epidemiològica, mentre que s'estenen a Castelldefels i Gavà les limitacions que tenen Barcelona i tretze municipis més del voltant.
 

S'aixeca el confinament al Segrià

Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, la Granja d'Escarp, Torres de Segre i la ciutat de Lleida. A partir d'aquest dijous, els habitants de tots aquests municipis ja en poden sortir, un cop s'ha publicat la resolució del govern al DOGC.

Han estat confinats gairebé un mes: primer, pel confinament perimetral del tot el Segrià i, després, per l'enduriment de les restriccions a Lleida i sis municipis del Baix Segre que els ha impedit sortir-ne, excepte per raons de feina.

 

 

 

 

Els ciutadans ja podran entrar i sortir de les seves localitats i els bars i restaurants tornaran a obrir, però només les terrasses i amb la meitat de l'aforament.

Aquesta limitació del 50% d'aforament també s'aplica a les botigues, que poden obrir sense cita prèvia, així com als teatres, cinemes, parcs infantils i gimnasos.

Es mantenen els casals d'estiu però continuen prohibides les reunions de més de 10 persones.

I en els actes religiosos, l'aforament permès és d'un terç.

Salut ha fet aquest pas després de comprovar que l'evolució de la pandèmia s'estaria estabilitzant. La setmana passada es va trencar la tendència a l'alça i es van detectar menys contagis nous de coronavirus: 704, segons la consellera Alba Vergés. Tot i això, en continuen sent molts i Salut ha deixat clar que la situació segueix sent molt complicada i que no es pot abaixar la guàrdia.

 

Gavà i Castelldefels entren a les limitacions

Pel que fa a Barcelona i les regions metropolitanes, el govern ha ampliat el nombre de municipis amb restriccions. A la capital i als 13 municipis afectat s'hi han afegit Gavà i Castelldefels, que ho havia demanat formalment després de registrar més contagis.

Com queden les restriccions al Segrià i l'àrea metropolitana de Barcelona
Una terrassa buida al centre de Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)


En total, doncs, són 16 les poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona on hi ha les mateixes restriccions: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

En tots aquest llocs es prohibeixen les reunions de més de 10 persones i bars i restaurants només poden funcionar amb un aforament màxim del 50 per cent, a l'interior.

Com a novetat, es permet que els centres de culte arribin a un terç de la seva capacitat.

 

Gimnasos i cinemes reobren, pendents els teatres

També s'ha autoritzat la reobertura dels gimnasos de Barcelona i les regions metropolitanes amb restriccions, amb un aforament màxim del 50 per cent i amb totes les mesures de prevenció. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha deixat sense efecte la prohibició del govern.

El mateix tribunal també ha permès la reobertura dels cinemes de Barcelona i de 13 municipis de l'àrea metropolitana, que són els que acumulen més espectadors. Ho poden fer des d'aquest mateix dimecres, seguint totes les mesures de seguretat marcades abans del tancament del 17 de juliol. Encara no poden obrir les sales del Segrià i Figueres.

De tota manera, coincidint amb la resolució judicial, el govern ha anunciat que cinemes i teatres de tot Catalunya podran reprendre l'activitat amb un aforament limitat del 50 per cent. Ara, la decisió del govern l'ha d'aprovar un jutge i s'ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat.

El sector, que fa dues setmanes que insisteix que la cultura és segura, està satisfet, tot i que esperaven un aforament superior.

L'oci nocturn, tancat

El que no canvia és el tancament de les discoteques de tot Catalunya. La justícia ha denegat les mesures cautelars que havien demanat els empresaris del sector per poder reobrir mentre examinen el seu recurs.

Manifestació per la reobertura de l'oci nocturn a Barcelona (ACN/Albert Cadanet)

 

El sector s'ha manifestat aquest dimecres a ritme de música, a la plaça de Sant Jaume, a Barcelona. Acusen el govern de tirar pel dret i d'estigmatitzar-los, tant a ells com als joves, assenyalant-los com a responsables dels rebrots, i demanen un acord per poder tornar aixecar la persiana.

El govern té dos dies per presentar al·legacions al recurs del sector abans que el TSJ es pronunciï sobre el tancament de l'oci nocturn.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut