Com la intèrpret de signes Eva García fa sentir a persones sordes la música de Ramon Mirabet
Concert de Ramon Mirabet i la intèrpret de signes Eva García al cicle Encantados (CCMA)

Com la intèrpret de signes Eva García fa sentir a persones sordes la música de Ramon Mirabet

El cicle "Encantados" ofereix concerts inclusius que ajuden a percebre les vibracions del so i copsar l'expressivitat musical

Virgínia MartíActualitzat
La música és una de les moltes coses que les persones sordes no poden escoltar.

Per això pot sobtar la seva presència en concerts com el que Ramon Mirabet va fer aquest dimarts a Barcelona.

L'acompanyava dalt de l'escenari una intèrpret de Llengua de Signes, Eva García. Ha hagut de fer una gran feina per interioritzar les lletres i fer arribar el missatge i el sentiment de les cançons de Mirabet al públic.

Ho fa amb una gran expressivitat i uns moviments de mans gairebé poètics, hipnòtics.

Però, a més, les persones sordes sempre tenen reservada les primeres files. Des d'allà, a més de veure bé tot el que passa a l'escenari, poden percebre molt millor les vibracions que surten dels altaveus.

Un globus que moltes estrenyen contra el pit, amplifica, encara més, aquestes vibracions.

És la manera de poder experimentar, d'una manera o altra, el que és gaudir de la música. Reconeixen l'emoció de poder assistir per primera vegada a un concert, tot i que admeten que la seva experiència no és tan complerta com la de les persones que hi senten i que, per a ells, la música encara és un llenguatge nou, que no coneixen i que han d'aprendre.

El concert forma part del cicle Encantados, que impulsen Núria Martorell i Francina Cortés i que ofereix una programació periòdica de concerts inclusius.

Se suma a iniciatives d'artistes amb milers de seguidors com la cantant Rozalen o festivals com l'Esperanzah!, al Prat de Llobregat, que ja fan concerts amb intèrpret de llengua de signes dalt de l'escenari, però que encara són testimonials.

Les persones sordes esperen que tot això ajudi a obrir camí i cada vegada tinguin més oportunitats d'assistir a concerts accessibles com aquest. Mira en aquest vídeo com s'ha viscut l'experiència:

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut