Com gestiona el SEM el material sanitari cedit per clíniques privades i particulars?

En un magatzem revisen, reparen, si cal, i finalment distribueixen el material cedit solidàriament per empreses, clíniques privades i particulars a hospitals que el necessiten

RedaccióActualitzat
El SEM  gestiona el material sanitari cedit solidàriament per empreses, clíniques privades i particulars a hospitals que el necessiten.

Tot aquest material arriba fins a un magatzem on s'encarreguen de tot el procés de distribució. Hi ha des de neveres per guardar la medicació, monitors i, sobretot, el que fa més falta: respiradors. D'aquests, se n'han recollit gairebé 150.

Antoni Encinas gerent del SEM:

"Hem rebut, ara per ara, més respiradors de la solidaritat dels nostres sanitaris, d'un tipus o d'un altre, que no pas de compra. Ens ha arribat material de totes les marques i èpoques. El que fem és preparar-lo, reparar-lo, assegurar que la clínica que el rebi, rebrà tot els complements per mantenir-lo operatiu i nosaltres ho transportem"

 

I això es fa en poques hores. El material entra i surt constantment. El primer que es fa és comprovar que el que arriba correspon al que els hospitals necessiten.

 

 

 

Caterina Vidal, enginyera biomèdica:

"Si demanaven uns respiradors d'unes certes característiques i els esperaven, que siguin aquests els que arribin. Perquè hi ha 6 o 7 tipologies de respiradors, 6 o 7 tipologies de monitors i, per tant, algú que coneix el llenguatge i els equips determina que allò que surt és allò que s'espera i s'ha demanat"

 

Els experts revisen que tots els aparells funcionin i que es puguin reutilitzar a les UCIS. La gran majoria del material es pot aprofitar.

Moltes empreses i professionals s'han bolcat per fer possible aquest centre d'operacions, que s'ha muntat en poc temps. La crida a la solidaritat per combatre el coranavirus continua.

 

 

 

Adrià Comella, director Servei Català de la Salut:

"És important que cap respirador i material d'importància tecnològica es quedi a les clíniques, als petits centres. A vegades el petit propietari pensa que no vindrà d'un respirador. Doncs, no. Que el posi a disposició a través del Canal salut. Un respirador durant aquesta crisi pot salvar 3,4, 5 vides"

 

Tot aquest material es tornarà als propietaris quan acabi la pandèmia del coronavirus.

Els Mossos d'Esquadra vigilen de ben a prop tot el que arriba al magatzem. De fet, per un tema de seguretat no es pot revelar en quina ciutat es troba aquest magatzem del SEM.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut