Dos sanitaris conversen amb mascareta i ulleres
Dos sanitaris conversen amb mascareta i ulleres

Com evitar que s'entelin les ulleres amb la mascareta?

Els òptics adverteixen que algunes de les solucions casolanes poden fer malbé els vidres

Sílvia MateuActualitzat

El model de la mascareta i de la muntura de les ulleres pot fer que el problema s'agreugi més o menys, però els vidres s'entelen quan hi entra l'aire calent de la respiració, com ha pogut comprovar tanta gent en aquesta pandèmia.

Amb les mascaretes de roba, per exemple, passa més que amb altres tipus que tenen una peça metàl·lica que ajuda a ajustar-la bé al nas i dificulta el pas de l'alè.

 

La solució més efectiva perquè les ulleres no s'entelin és fer servir uns productes especials per evitar que el baf s'adhereixi als vidres. N'hi ha en forma de líquid, gel o tovalloletes i els venen a les òptiques. Costen entre 3 i 12 euros, segons el fabricant i la mida. Fins ara, tenien molt poca sortida però la demanda ha augmentat tant que, a vegades, pot ser difícil trobar-ne.

 

Dos sanitaris conversen amb mascareta i ulleres
Dos sanitaris conversen amb mascareta i ulleres (Jesús Hellín / Europa Press)

Esparadrap o sabó

A internet hi ha tota mena de remeis casolans. El personal sanitari té experiència provada amb l'ús de mascaretes i alguns ho resolen amb un senzill tros d'esparadrap que tapi bé el pas de l'aire de la respiració a la part de dalt:

 

 

Però la solució que sembla tenir més adeptes és la de la pastilla de sabó. Es tracta de passar-la en sec pels vidres i netejar-los amb un drap de cotó o d'ulleres fins a eliminar-ne bé les restes i que només quedi una capa transparent. El vídeo del doctor Alejandro León s'ha fet viral en aquesta pandèmia.


És eficaç, però els òptics adverteixen que, si es fa sovint, pot fer malbé les ulleres, perquè es poden ratllar i perquè pot afectar els tractaments d'alguns vidres.

També es pot fer servir una goteta de sabó líquid, però no va tan bé. Si no en teniu de pastilla, és millor fer servir una goteta de sabó de rentar els plats.

Un altre substitut de la pastilla de sabó és la patata. Hi ha qui passa pel vidre una patata tallada per la meitat i després ho neteja amb el drapet. El vidre no acaba de quedar transparent.

Els més meticulosos i els aficionats a la papiroflèxia tenen encara una altra opció, que també circula per les xarxes i que també ve del personal sanitari. En aquest cas, cal recordar que les mans han d'estar ben netes, abans de manipular la mascareta:

 

 

Que cadascú triï la solució que més li convingui.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut