Com es vacunarà entre els 70 i 79 anys: per edat descendent i amb cita a través del CAP

La vacunació de la franja entre 70 i 79 anys serà més lenta que la de majors de 80

RedaccióActualitzat

Salut creu que la següent fase de vacunació, la que correspon a la població entre 70 i 79 anys, serà més lenta en comparació a la que s'ha fet als majors de 80 anys.

Aquesta setmana, la Generalitat espera rebre més vacunes de Pfizer, fet que permetrà completar l'administració de la primera dosi a tots els més grans de 80 anys. Preveuen que arribin 190.000 dosis setmanals d'aquesta vacuna.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que a partir del 12 d'abril començarà a vacunar-se les persones de 79 anys i anirà progressant en sentit descendent. Se seguirà un criteri d'edat, encara que donant també prioritat a les persones de risc.

Se'ls citarà des dels CAP

Les persones compreses en la franja de 70 i 79 anys no s'hauran d'inscriure a cap web per demanar cita per a la vacunació. Seran els equips d'atenció primària que contactaran directament amb cada usuari i els donaran dia i hora per rebre la vacuna.

Serà un procés que "durarà setmanes" i Vergés ha afegit que no serà fins a finals d'estiu que Catalunya tindrà un percentatge d'immunització "prou gran per tenir un canvi d'escenari".

Vacunació diumenge al matí al CAP Raval de Barcelona
Vacunació diumenge al matí al CAP Raval de Barcelona (EFE/Quique Garcia)

Prudència malgrat haver arribat al milió de vacunats

Segons ha explicat Vergés, l'inici de la següent fase de vacunació, prevista per a la setmana que ve, coincidirà amb l'administració de les segones dosis de la vacuna d'AstraZeneca a la gent que es va posar la primera fa tres mesos.

En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que segueixi complint les mesures sanitàries i no es relaxi després de Setmana Santa. Els principals indicadors de la pandèmia van a l'alça a Catalunya i les dades no evolucionen com seria desitjable.

Dilluns està previst que es reuneixi el Procicat per revisar i potser modificar les restriccions vigents.

Aquest diumenge s'ha superat el milió de primeres dosis de la vacuna contra la Covid administrades a Catalunya. Salut, però, considera prioritari que la població continuï tenint cura i "redueixi les trobades socials" i aposti pel teletreball sempre que sigui possible.

"És el millor agraïment als sanitaris; hem de permetre que es dediquin a la vacunació i no a cuidar pacients de Covid-19", ha comentat Vergés.

Aquesta Setmana Santa hi ha hagut més d'una vintena de punts de vacunació en funcionament a tot el país, a banda dels Centres d'Atenció Primària. De cara a la setmana vinent, Salut preveu comptar amb 45 punts de vacunació per acabar d'administrar les dosis d'AstraZeneca de què disposa.

Encara queden disponibles 4.000 dosis fins dimecres que ve de la vacuna d'AstraZeneca per a la població entre 60 i 65 anys.

Vacunació diumenge al matí al CAP Raval de Barcelona
Vacunació diumenge al matí al CAP Raval de Barcelona (EFE/Quique Garcia)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut