Com es reorganitzen les escoles per incorporar els nous docents al gener?

Les especialitats amb més demanda han estat mestres de primària, professors d'anglès i personal d'atenció a la diversitat

Mireia Rom SalvadorActualitzat

Aquesta setmana s'estan fent nomenaments per cobrir les 3.566 noves places de docents que hi haurà a partir del gener perquè mestres i professors tindran una hora lectiva menys.

La mesura va ser el desllorigador de l'acord amb els sindicats que va permetre desconvocar les vagues de principi de curs. Moltes direccions van expressar que era "una bona notícia en un mal moment", perquè refer horaris a mig curs, sobretot a secundària i formació professional, que és on hi ha més especialitats, els suposa moltes dificultats d'organització.
 

La majoria de mestres ja estan fent classe al centre

Dos de cada tres nomenaments s'han atorgat a docents que ja estan treballant als centres: allargaran la substitució fins a final de curs o bé ampliaran la jornada que feien fins ara. I la resta, un de cada tres, es cobriran amb docents nous. En total, més de 5.000 docents començaran contracte o l'ampliaran, perquè la majoria de dotacions són de mitja jornada.

Molts centres han optat, en línia amb les orientacions d'Educació, perquè aquests docents facin suport en les hores en què hi ha més d'un professor a l'aula, com ara les codocències o els desdoblaments.

També n'hi haurà que faran classe de diverses matèries. En aquests casos, s'ha intentat que fossin de la mateixa branca. Per exemple, a l'Institut La Serreta de Rubí s'incorporarà un docent de biologia que, a més, farà reforç de matemàtiques.

 

Alguns docents han renunciat a la mesura fins al curs vinent

On ha estat més complicada la gestió dels horaris és als instituts més grans de formació professional. Tant és així que alguns professors han renunciat, aquest curs, a fer una hora menys de classe a la setmana, com la majoria de la plantilla de l'Institut La Garrotxa d'Olot.

Tots celebren la mesura, però molts han preferit mantenir els horaris que tenien la resta del curs i evitar fer tants canvis.

En conjunt, els docents més demanats han estat mestres de primària, professors d'anglès a secundària i personal de suport a la diversitat per atendre l'augment d'alumnes amb necessitats educatives especials.

Alguns professors han renunciat, aquest curs, a fer una hora menys de classe a la setmana (CCMA)


Més substitucions a partir del gener

Amb les noves incorporacions, també es preveuen més contractacions. La borsa estarà oberta fins al 21 de desembre per omplir les especialitats que no s'hagin pogut cobrir amb els nomenaments d'aquesta setmana i per cobrir les substitucions que hi hagi a partir del gener.

Amb aquesta mesura es reverteix la retallada del 2010 pel que fa a l'horari lectiu, que va suposar que mestres i professors fessin dues hores de classe més a la setmana.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut