Com es diferencia una al·lèrgia de la Covid-19?

Com es diferencia una al·lèrgia de la Covid-19?

Els científics apunten que la quarantena i l'ús de mascaretes poden ajudar a evitar molts quadres al·lèrgics

RedaccióActualitzat

Els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de la Universitat Autònoma adverteixen que es preveu una primavera complicada per a les persones amb al·lèrgies al pol·len. De fet, la suavitat de les temperatures de l'hivern ha fet que s'avancin algunes de les al·lèrgies més comunes de la primavera.

Però, coincidint amb l'actual crisi del coronavirus, com podem diferenciar els símptomes d'una al·lèrgia dels símptomes de la Covid-19 i evitar la confusió?

La clau principal és la febre. La febre ens permet diferenciar un atac d'al·lèrgia de qualsevol altra infecció. En el cas de la Covid-19, es presenta en 9 de cada 10 infectats, mentre que gairebé mai ho fa en els processos al·lèrgics.

Així ho adverteix, des de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica, la doctora Teresa Garriga:

"Tant si es tracte de rinitis com d'asma, mai acostuma a passar. Quan veus un pacient amb la Covid-19 és molt típic, a part de la febre, la tos seca, la falta d'aire i la sensació d'opressió al pit, així com la patologia gastrointestinal, que tampoc és típica d'una malaltia al·lèrgica".

Així mateix, els metges també destaquen que no s'ha demostrat que les malalties al·lèrgiques i l'asma siguin factors de risc per patir el coronavirus.
 

Per altra banda, els investigadors de la Xarxa Aerobiològica de la UAB preveuen que aquesta serà una primavera amb alts nivells de pol·le, que superaran les mitjanes del període 1994-2019.

Tot i això, segons la doctora la doctora Jordina Belmonte, de l'Institut de Ciència i Tecnologìa Ambientals de la UAB, la quarantena i l'ús de mascaretes poden ajudar a evitar molts quadres al·lèrgics:

"L'estat de confinament pot ajudar molt els al·lèrgics, perquè estan més temps a dins de casa que no pas al carrer. Aquesta primavera es preveu molt carregada de pol·len, se superaran les mitjanes."

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut