Com els mitjans de tot el món han seguit el discurs de Puigdemont minut a minut

Joan RaventósActualitzat

El que podia dir el president de la Generalitat ha captat l'atenció de mitjans de tot el món. Les principals cadenes havien previst grans desplegaments i el discurs de Carles Puigdemont s'ha seguit íntegrament per tot arreu.

Des d'arreu del planeta s'han obert finestres amb el Parlament. Les principals cadenes han ofert el discurs íntegrament, amb traducció simultània. I també, minut a minut, els portals a internet de les grans corporacions mediàtiques recollien tot el que passava a l'hemicicle de la Ciutadella.

Els enviats especials han fet el seu propi seguiment al minut a través dels comptes personals de Twitter.

La CNN veu "Espanya dividida" i, com Al-Jazeera, afegeix que Puigdemont busca una negociació. També ho veu així la BBC. Els italians del "Corriere della Sera" destaquen que s'ha suspès la independència a l'espera del diàleg.

També el francès "Le Monde", el britànic "The Guardian" o l'alemany "Frankfurter Allgemaine" obrien amb la notícia: Puigdemont ajorna la decisió sobre la independència.

Si els digitals han reaccionat amb la immediatesa que els és pròpia, els informatius de televisió han pogut digerir un pèl més les informacions que arribaven de Catalunya. Hi ha hagut consens en el titular: "el president català obre la porta al diàleg", com deia la CNN. I també en la transcendència: tots han obert amb el discurs del president Puigdemont.
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut