Com els "cossos de neteja" retiren llaços grocs de nit des del Maresme fins a l'Empordà

Pujol/Casado/Segú/EsteveActualitzat

La col·locació de simbologia groga a l'espai públic ha motivat alguns incidents, ha inflamat el discurs polític i ha obert també un intens debat al voltant dels límits de la llibertat d'expressió. És el mateix posar-ne que treure'n?

Dimarts a la nit, un grup de persones han convocat diversos mitjans de comunicació per mostrar com retiren llaços des del Maresme fins a l'Empordà i per explicar, segons diuen, per què ho fan. Es fan dir CBL: Cuerpos de Brigada de Limpieza.
 

 

 

José Casado, membre de CBL:

"Aquesta nit anirem a diferents municipis, que tenen un gran índex de plàstic groc, i anem a retirar-los amb la indumentària adequada, com si retiréssim chapapote, perquè veiem que el tema del plàstic té un gran impacte ecològic. Tenim dossiers amb animals... que els llaços han arribat ja al mar, peixos que estan enredats amb reixeta, perquè ja han fet un pas més... "

"També estem farts que els espais públics siguin ocupats amb propaganda separatista, no? Que no toca. Que cadascú es posi al seu balcó o en la seva finca privada el que vulgui."

 


Ens diuen que són unes 18 brigades arreu de Catalunya, d'unes 30 persones cadascuna, i sobretot de Tarragona:

"Joan", Resistència Alta Tabàrnia:

"Per mi és un acte de protesta contra aquest abús partidista que està fent el govern de la Generalitat. De fet, Resistència Alta Tabàrnia és un grup heterogeni d'homes i dones, no militants, sinó votants des de Podemos a socialistes, a Vox, o sigui, hi ha de tot. I està prohibit parlar de política i l'únic que ens uneix és que som constitucionalistes."

Entre les persones que han actuat aquesta, nit hi havia diversos identificats pels Mossos d'Esquadra a la Ribera d'Ebre, per una acció similar fa dues setmanes.


Al grup també l'ha acompanyat un activista suís, militar i assessor financer, François Meylan, que s'ha abanderat des del seu país contra l'independentisme català amb un objectiu molt clar:

"El meu objectiu a Suïssa és criminalitzar Marta Rovira, Anna Gabriel i l'ANC."

 


Han actuat de nit i amb tranquil.litat des de Cabrera de Mar, cap a la Bisbal d'Empordà, Corçà, La Pera, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. Unes 5 o 6 hores de feina. Trobar-se algú que defensa els llaços grocs, però, tampoc ha estat difícil. 

Joan Ferré, veí de la Bisbal d'Empordà:

"És increïble que haguem d'aguantar aquestes manifestacions. En pobles on mostrem la llibertat d'expressió, a intentar buscar aquest punt de confrontació. Veure 80 persones vestides de Breaking Bad, seguint pures ordres amb càmeres, ordenant què es grava, què no es grava, a qui es grava... Sento pena, sento pena. I pena per ells i per nosaltres."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàTabarnia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut