Colònies al Montseny per a 34 nens i joves d'arreu de l'estat espanyol que tenen germans amb càncer

Colònies al Montseny per a 34 nens i joves d'arreu de l'estat espanyol que tenen germans amb càncer

Colònies al Montseny per a 34 nens i joves d'arreu de l'estat espanyol que tenen germans amb càncer

Actualitzat
Els participants de les colònies organitzades per l'AECC i adreçada als germans de nens amb càncer, arribats al Castelld de Fluvià (Sant Esteve Palautordera) on s'hi estaran cinc dies. (17/07/16). (ho

Els participants de les colònies organitzades per l'AECC i adreçada als germans de nens amb càncer, arribats al Castelld de Fluvià (Sant Esteve Palautordera) on s'hi estaran cinc dies. (17/07/16). (horitzontal)

ACN Barcelona.-Tret de sortida a la dotzena edició de les colònies organitzades per la delegació de Barcelona l'AECC-Catalunya i adreçades a nens i joves que tenen germans o germanes amb càncer. A primera hora d'aquest diumenge a la tarda ha sortit de l'Estació del Nord de la capital catalana un autocar amb destinació a la casa Castell de Fluvià, a Sant Esteve de Palautordera, al Parc Natural de Montseny. Són 34 infants i adolescents d'entre 7 i 17 anys d'arreu de l'estat espanyol, fins i tot de Ceuta. S'hi estaran 5 dies i 4 nits en una estada on guanyaran protagonisme, compartiran la seva experiència i també participaran en tallers psicoemocionals que els permeti expressar i gestionar les seves emocions. "Quan un nen emmalalteix, tota la família es bolca i els germans queden en un segon pla", ha assenyalat en declaracions a l'ACN Teresa López-Fando, psicooncòloga i coordinadora de l'àrea de programes i serveis de l'AECC a Barcelona.

"El que intentem és que tinguin una mica d'espai, que se sentin reconeguts", afegeix López-Fando, qui assegura que aquests nens "són molt agraïts" amb l'experiència. "Les famílies ens diuen que, una vegada han tornat a casa, venen amb més ganes de parlar i de jugar amb el germà. Noten un canvi", assenyala. Durant les colònies es faran activitats terapèutiques, en forma de tallers psicoeducatius, però també activitats lúdiques com gimcanes, excursions, manualitats i jocs de nit, piscina o tallers relacionats amb els animals, entre d'altres.