Hipopòtams
Els hipopòtams d'Escobar són un perill per a la fauna de la selva colombiana (Pexels)

Colòmbia vol desfer-se dels hipopòtams del narco Pablo Escobar

Es tracta d'una setantena d'hipopòtams, descendents dels quatre exemplars que Escobar va portar per convertir una de les seves residències en un zoo privat

Les autoritats colombianes es plantegen enviar a Mèxic, l'Índia i l'Equador els 72 hipopòtams que han nascut a la selva del centre del país, descendents dels quatre que el narcotraficant Pablo Escobar va portar el 1984 per convertir una de les seves residències en un zoo privat.

Quan va morir, el 1993, el zoo va quedar desatès i la majoria dels animals es van traslladar a altres zoològics del món, però els quatre hipopòtams africans que hi vivien es van escapar i s'han anat reproduint, fins a convertir-se en un problema.

Ara sembla que ja s'ha trobat la solució. El cap de l'Oficina de Gestió de Biodiversitat de la Corporació Autònoma Regional de les Conques dels Rius Negre i Nare, David Echeverry, ha explicat que estan fent els contactes per a "la possible sortida d'hipopòtams" de Colòmbia.

"A l'Índia ens han dit que poden rebre fins a 60 hipopòtams, a Mèxic tenen una capacitat de rebre'n fins a 10 i l'Equador ha manifestat la possibilitat de rebre 2 hipopòtams", ha detallat.

El governador d'Antioquia --on es troba la residència d'Escobar--, Aníbal Gaviria, ha assegurat que estan a l'espera de rebre el vistiplau del govern colombià perquè s'acceleri l'autorització per moure els animals, un objectiu "ambiental, de defensa i de protecció dels animals".

"Sabem com capturar-los i com poder tancar-los. A partir d'aquí, s'ha de gestionar tot allò que té a veure amb la logística, com la possibilitat de contractar un avió", ha afegit.

Un perill ambiental

La principal preocupació és que la població d'hipopòtams hereus d'Escobar segueixi augmentant, com indiquen les projeccions.

La setantena d'exemplars que hi ha ara ja suposen un perill per a la fauna, la flora i fins i tot per als camperols de la regió, un dels quals va ser atacat el 2020.

Aleshores, ja feia més de tres dècades que Escobar havia construït un zoològic a la seva residència Nápoles, de gairebé 3.000 hectàrees, ubicada a Puerto Triunfo, al departament d'Antioquia.

Hi va portar animals exòtics d'arreu del món i fins i tot va arribar a instal·lar una avioneta a l'entrada que simbolitzava el mitjà de transport dels seus enviaments de cocaïna als Estats Units.

ARXIVAT A:
ColòmbiaMèxicL'Índia
Anar al contingut