La policia de Bogotà deté un grup de joves que protestaven contra el "paquetazo" (Reuters)
La policia de Bogotà deté un grup de joves que protestaven contra el "paquetazo" (Reuters)
Bogotà

Colòmbia s'afegeix a les revoltes sud-americanes contra les polítiques econòmiques

Els manifestants clamen contra el "paquetazo", una sèrie de reformes impulsades pel govern conservador d'Iván Duque

RedaccióActualitzat

Colòmbia s'afegeix a les protestes multitudinàries que viuen diferents països americans. Milers de persones han sortit als carrers de Bogotà i d'altres ciutats colombianes aquestes últimes hores en manifestacions en contra del govern del president conservador, Iván Duque.

Els manifestants clamen contra l'anomenat "paquetazo", una sèrie de reformes impulsades pel govern de Duque i que impliquen, segons denuncien els seus opositors, rebaixes en els salaris, augment de preus en els serveis bàsics i una reforma del sistema de pensions. Les protestes ciutadanes també mostren un malestar acumulat per les desigualtats socials i l'assassinat de desenes de líders indígenes.


Ja hi ha hagut tres morts i més d'un centenar de ferits en les mobilitzacions, que són fortament reprimides per la policia i les forces armades.

El president de Colòmbia, Iván Duque, sembla haver cedit a les protestes i proposa per a dilluns una cimera amb tots els actors polítics, econòmics i socials del país per trobar una solució dialogada al conflicte que es viu al carrer.


L'alcalde de Bogotà ha instaurat una llei seca de 24 hores, fins a aquest dissabte a la tarda, per evitar que els aldarulls vagin a més. També es manté actiu el toc de queda a partir de les nou del vespre.

Grups de veïns de la capital s'han organitzat en grups d'autodefensa per evitar els saquejos a edificis i comerços.


Atac a una comissaria de policia

Al departament de Cauca, al sud-oest del país, ha esclatat aquest divendres un atac armat davant una comissaria de policia que ha provocat almenys tres morts i set ferits. Totes les víctimes mortals són policies.

Aquest atac es produeix en el moment de màxima tensió a Colòmbia per l'onada de protestes i disturbis contra la política econòmica i social del president Duque, però sembla relacionat amb la violència generada per les disputes territorials de diversos grups dissidents de les antigues FARC i de l'Exèrcit de Liberació Nacional amb càrtels mexicans de la droga.

 

 

ARXIVAT A:
Colòmbia
Anar al contingut