"El matí de Catalunya Ràdio" / "Els matins"

Colom assegura que Millet li va donar 72.000 euros i no els 150.000 que consten als comptes del Palau

El secretari per a la Immigració de CDC, Àngel Colom, ha estat entrevistat als programes "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 en relació amb la informació apareguda segons la qual va rebre 12 milions de les antigues pessetes de Fèlix Millet. Colom ha reconegut que l'any 2000 va acudir a ell per demanar-li que l'ajudés a saldar els deutes del Partit per la Independència. L'actual dirigent de Convergència ha afegit que de Millet només en va rebre 72.000 euros, tot i que als llibres de comptabilitat del Palau de la Música consten lliuraments de 150.000 euros, i ha afegit que en aquell moment va estar molt agraït al ja expresident de la Fundació del Palau.

Actualitzat
L'exdirigent d'ERC i del Partit per la Independència, i actual militant de CDC, Àngel Colom, ha admès als programes "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 que, seguint els consells de les seves amistats, l'any 2000 va acudir a Fèlix Millet per demanar-li que l'ajudés a saldar els deutes del Partit per la Independència (PI), que s'havia dissolt feia poc.

Segons Colom, va anar a parlar amb Millet a títol personal i no com a president de la Fundació del Palau de la Música. Colom, que no ha aclarit si ha parlat de tot plegat amb la direcció de CiU, ha afegit que "jo li vaig estar, en aquella època, molt agraït".

"Una de les persones a qui vaig trucar va ser el senyor Millet, que en aquell moment i durant molts anys ha estat un home considerat un mecenes de la cultura i el país, i ell em va ajudar", ha assegurat Àngel Colom, que ha matisat que només en va rebre 72.000 euros, uns 12 milions de pessetes de l'època, tot i que als llibres de comptabilitat del Palau de la Música consten dos lliuraments de 150.000 euros.

El dirigent de Convergència ha afirmat que va signar un rebut per aquesta quantitat i que "jo no m'he posat ni un duro a la butxaca mai de la vida". "No tinc res a amagar", ha assegurat, i ha afegit que continuarà treballant per l'independentisme, malgrat que considera que "a algú tot això li molesta".

Àngel Colom s'ha preguntat per què aquest afer surt a la llum i ha afegit que "aquells que es pensen que em poden matar políticament que es posin a la cua, perquè ja fa anys ho van intentar uns altres i no ho van aconseguir, i aquests tampoc no ho aconseguiran".

Aquests lliuraments consten fets a favor de la fundació Espai Catalunya, un projecte del mateix Àngel Colom per a la integració dels nouvinguts a Catalunya que mai es va arribar a constituir.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut