Barcelona

Col·lectius pro taurins i PP, disposats a invalidar la prohibició de les corrides

El PP no va tardar en reaccionar davant l'aprovació, al Parlament, de prohibir les corrides de toros i ahir mateix el seu líder, Mariano Rajoy, va anunciar que presentaran una iniciativa legislativa al Congrés, a Madrid, per protegir la "fiesta" a tot l'Estat i invalidar la decisió de la cambra catalana. En tot cas, ahir va ser un altre dia històric a la cambra catalana. Esquerra, Iniciativa i la majoria de diputats de Convergència i Unió van aconseguir que les corrides de toros estiguin prohibides a Catalunya a partir del gener del 2012.

Actualitzat
Aplaudiments i alegria entre els defensors dels animals després de saber-se el resultat de la votació d'ahir al Parlament. Per majoria absoluta, amb 68 vots favorables i 55 de contraris, quedava aprovada la iniciativa legislativa popular que reclamava la fi de les corrides de toros a Catalunya. A favor hi votaven els diputats d'Esquerra, d'Iniciativa i una majoria del grup de Convergència i Unió. En contra, els populars, Ciutadans i gairebé tots els socialistes.

Els més satisfets, però, els membres de la plataforma Prou! Els impulsors de la iniciativa ciutadana esperen que aquest debat també arribi a altres parlaments.

Ben diferent va ser la reacció dels taurins i amants de les corrides, que lamenten amb indignació que la festa s'acabi amb el vot al Parlament. A l'exterior de la cambra hi eren presents animalistes i amants de les corrides, que afirmen que només han perdut una batalla. Asseguren també que faran pagar el cost polític de la prohibició i ja pensen com recórrer la prohibició al Constitucional.

Els defensors de la festa volen impedir que la prohibició entri en vigor, i per això volen establir contactes amb el govern espanyol, el Defensor del Poble i els partits. Ara, l'última paraula la podria tenir Madrid.

Tant el Partit Popular com el PSOE estan contra la prohibició i centren el debat en si el futur de les corrides és un enfrontament entre Catalunya i Espanya. Els populars asseguren que no es quedaran de braços plegats davant la decisió del Parlament i portaran al Congrés i al Senat una iniciativa per declarar les corrides d'interès general i evitar així que les comunitats puguin legislar sobre aquestes pràctiques.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut