Barcelona

Col·lectius jueus de Catalunya denuncien a la fiscalia cinc usuaris de Twitter per racisme

Demanen que s'investigui 17.500 tuits xenòfobs arran del triomf del Maccabi sobre el Reial Madrid a la Final Four de bàsquet

Actualitzat

Diferents associacions de la comunitat jueva a Catalunya han presentat aquest dimarts una denúncia col·lectiva contra cinc usuaris de Twitter pels comentaris racistes i antisemites, després de la victòria del Maccabi de Tel Aviv davant el Reial Madrid diumenge a la Final Four de bàsquet.

Només han denunciat aquestes cinc persones perquè són les úniques que s'ha pogut identificar, però hi va haver milers de tuits amb expressions xenòfobs. De fet, les associacions jueves demanen que s'investigui 17.500 tuits en aquest sentit.

 

 

Les entitats denunciants consideren que el volum i el contingut dels comentaris van molt més enllà de la llibertat d'expressió i que poden incórrer en delictes d'injúries i incitació a l'odi. Antoni Florido és el president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel: "Volem que les persones directament implicades siguin sancionades i que la societat entengui que no pot veure amb passivitat el discurs de la xenofòbia, de l'antisemitisme i de la judeofòbia"

La denúncia l'han presentada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i va dirigida al fiscal general de l'Estat i al fiscal especial del Servei de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona. L'escrit el firmen la Comunitat Israeliana de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, Bna'i B'rith Barcelona, l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel i el col·lectiu Israel a Catalunya.

El ressò d'aquesta denúncia ha arribat a Israel. Els principals diaris del país han fet notícies sobre el fet, és el cas de "Haaretz", el "Jerusalem Post" o "The Times of Israel".

El Maccabi de Tel Aviv va impedir que el Reial Madrid s'emportés la novena Copa d'Europa de bàsquet després d'imposar-se en la pròrroga per 86-98 a la final disputada a Milà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut