Jaume Collboni ha comparegut al costat de Laia Bonet
Barcelona

Collboni titlla Colau d'"irresponsable" per presentar candidatura sense tenir suports

L'alcaldable del PSC assegura que només donarà suport a Colau si arriben a un acord abans de la investidura

RedaccióActualitzat

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que "a dia d'avui no hi ha un acord" amb els comuns.

Collboni ha comparegut aquest dissabte a la tarda davant dels mitjans per explicar la posició dels socialistes després de la compareixença aquest matí d'Ada Colau, que s'ha refermat en l'opció de formar un govern tripartit amb Esquerra i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

L'alcaldable del Partit dels Socialistes ha assegurat que només contempla donar-li suport si arriben a un acord abans de la investidura. Collboni considera que no té sentit investir una alcaldessa que no s'hagi compromès a governar amb el PSC, i ha volgut deixar clar que no estan disposats a donar cap xec en blanc.

Collboni ha qualificat d'irresponsable la decisió de presentar la candidatura sense haver buscat els suports necessaris, però ha afegit que té la mà estesa i que encara hi ha temps per tancar un govern municipal amb els comuns, l'únic possible, al seu parer, després del que ha qualificat de "xantage polític" d'Ernest Maragall. 

"En la nostra opinió, presentar-se a una investidura sense els suports suficients seria una irresponsabilitat que impediria tenir un govern de progrés, un govern pro Barcelona. De fet, no tindria cap sentit investir una alcaldessa que no s'hagi compromès prèviament a governar amb nosaltres. I és per això que insistim que a dia d'avui, malgrat que s'han iniciat unes converses, no hi ha acord. La nostra mà està estesa. Hi som a temps perquè Barcelona tingui un govern progressista i que no estigui subordinat al conflicte i al procés."

Per Collboni, els resultats de les eleccions del 26M són clars: un 60% ha votat no independentista i un altre 60% ha votat opcions progressistes.

Per això ha insistit en l'opció de fer un govern de progrés, amb polítiques progressistes d'esquerra i "no subordinat al procés independentista". Un govern -ha dit- que no estigui més pendent del que els hi demanen "des de Waterloo que des de Nou Barris".

ARXIVAT A:
PSCEleccions municipals 26M
Anar al contingut