Collboni planteja eliminar la taxa d'inici d'activitat econòmica a Barcelona

Collboni planteja eliminar la taxa d'inici d'activitat econòmica a Barcelona

Collboni planteja eliminar la taxa d'inici d'activitat econòmica a Barcelona

Pla mig de l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, en la convenció municipalista del partit al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, el 16 de març del 2019 (Horitzontal) 	
Vincular
Pla mig de l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, en la convenció municipalista del partit al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, el 16 de març del 2019 (Horitzontal) Vincular Crear

ACN Barcelona.-El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimecres eliminar la taxa d'inici d'activitat econòmica per tal de facilitar que els empresaris puguin posar en marxa els seus projectes a la ciutat. En la seva intervenció als 'Esmorzars amb el Comerç de Barcelona', organitzats per Barcelona Oberta i Fundació Barcelona Comerç, Collboni ha presentat un pla per "simplificar la burocràcia municipal" per iniciar l'activitat econòmica i "facilitar l'acompanyament a emprenedors". Segons ha explicat el candidat del PSC a l'alcaldia, l'eliminació de la taxa suposaria que l'Ajuntament n'assumís 1,09 MEUR. "És una barrera que la ciutat pot assumir i que afavoreix a petits emprenedors que comencen la seva activitat", ha apuntat.

Collboni també ha defensat la recuperació de les Àrees de promoció econòmica urbana (APEU), una iniciativa de col·laboració pública-privada. En aquest sentit, ha criticat que el govern municipal hagi "perdut" la col·laboració entre el sector públic i el privat. Pel que fa a la mobilitat, Collboni ha remarcat la necessitat de "despolititzar" la unió dels tramvies per la Diagonal. També ha defensat que la ciutat sigui més amable per als vianants perquè el 32% dels desplaçaments es fan a peu. Sobre el turisme, el candidat del PSC a l'alcaldia ha destacat que "Barcelona ha de ser explicada a l'exterior" perquè els turistes la "respectin". A més, ha defensat que l'Ajuntament pugui gestionar el 100% de la taxa turística.