Col·lapse a les autoescoles: milers de futurs conductors esperen per a l'examen pràctic

La llista dels que es volen examinar del carnet de conduir s'ha allargat encara més a causa de les interrupcions per la pandèmia, i no para d'augmentar

RedaccióActualitzat

La covid ha agreujat el problema que ja hi havia: molta gent per examinar-se i pocs funcionaris per atendre-la. Depenen del Ministeri de l'Interior, que, amb la pandèmia, els ha reduït la jornada i ha complicat encara més la vida dels que volen el carnet, amb uns quants aspirants que ja fa temps que tenen la teòrica aprovada.

Carla Arderiu, estudiant, explica que s'havia d'examinar abans de la pandèmia, però òbviament no es va poder examinar. Quan ja podia pujar a fer l'examen, ho havia de combinar amb pràctiques, però tampoc va poder ser perquè hi havia gent a qui li caducava abans que a ella.

"Per tant passaven davant perquè si els caducava havien de tornar a fer el teòric."


Les autoescoles s'hi van tornar a posar el 15 de juny. Hi ha examen cada nou dies, però no donen l'abast, com explica Enric Llauger, professor d'autoescola, que diu que tenen 176 alumnes esperant per examinar-se, i només poden examinar-ne dos el dia 8 de setembre i el dia 9, dos més. Diu que és molt difícil donar sortida a la gent i estan desesperats.

I és que ara, amb la nova realitat, l'examinador té 30 minuts per cotxe, 35 per moto i 50 per camió. Marçal Monpió, treballador d'una empresa internacional, diu que necessita el carnet per treballar, que l'empresa comptar amb ell i que no pot treballar perquè no té el carnet.

Joan Sala, president de les autoescoles de Girona, explica que tenen molts joves pendents:

"Venen nens que volen el carnet de conduir amb 16 anys perquè tenen les motos parades a casa sense poder examinar-se."


També hi ha gent que ha de fer oposicions al setembre o octubre per a Bombers o Mossos d'Esquadra i no tindran el permís de conduir de camió o de moto i, per tant, la situació en aquest moment és critica, explica.

A les comarques gironines, segons les autoescoles, hi ha més de 8.000 persones fent cua per examinar-se. Segons la Direcció General de Trànsit, serien 6.700 i estan fan tot el possible per resoldre-ho.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut