Els centres d'estètica van haver de tancar a l'octubre durant unes setmanes per les restriccions
Els centres d'estètica van haver de tancar a l'octubre durant unes setmanes per les restriccions

Col·lapse a la web per sol·licitar els 2.000 euros d'ajuda per als autònoms

El servei s'ha posposat fins aquest dimarts a les nou del matí

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns s'havia de poder iniciar el tràmit per sol·licitar ajudes als autònoms per provar de pal·liar els efectes derivats de la crisi sanitària de la Covid-19. Una mesura extraordinària que s'efectuarà en un únic pagament de 2.000 euros. Però a primera hora del matí, diversos usuaris de Twitter denunciaven la impossibilitat de completar el tràmit en línia. Quan provaven d'accedir a la pàgina, els apareixia en pantalla una alerta d'error.

Quan faltaven dos minuts per a les 10 del matí, el compte de Twitter de la Generalitat assenyalava incidències tècniques a l'hora de sol·licitar l'ajuda. Una piulada que esborraria poc després, mentre retuitava el compte del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el qual es referia "alta saturació a les plataformes".

 

L'usuari del govern català ha contestat a algunes de les persones que es queixaven.

Finalment, el govern ha posposat fins aquest dimarts a les 9:00 del matí la petició d'ajuts dels autònoms.

"Es vol reforçar la plataforma tecnològica VÀLID, gestionada per l'AOC (Administració Oberta de Catalunya), que permet autentificar els sol·licitants i que durant aquest matí ha donat algunes incidències a causa de l'alta demanda simultània. Aquesta allau de sol·licituds ha fet alentir el procés."

Fins al moment que s'ha saturat la web, s'havien tramitat correctament 3.543 sol·licituds.

A finals d'octubre ja havia passat el mateix amb les ajudes destinades als propietaris de bars i restaurants.
 

El Diari Oficial de la Generalitat publicava divendres passat quines són les condicions per poder accedir a l'ajuda: no tenir més de sis treballadors a càrrec, que la base imposable de la darrera declaració de l'IRPF del sol·licitant sigui d'un màxim de 35.000 euros i que el rendiment net dels tres primers trimestres no hagués superat els 13.125 euros.

Per tal de satisfer aquesta sol·licitud, la Generalitat ha destinat uns 20 milions d'euros que es concediran per odre de petició emesa. Els potencials demandants tenen deu dies per fer-ho, i un cop que s'esgoti el pressupost assignat es deixaran d'atorgar.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut