La calçada de la C-32 a l'alçada de l'Hospitalet de Llobregat, aquest dimecres, ocupada per manifestants
La calçada de la C-32 a l'alçada de l'Hospitalet de Llobregat, aquest dimecres, ocupada per manifestants

Col·lapse a Catalunya, amb més de 60 talls a carreteres i trens per la vaga

El seguiment de la vaga general o aturada de país s'ha notat arreu del territori català, amb ocupacions de carreteres, vies ràpides i vies de ferrocarril per manifestacions

RedaccióActualitzat

La vaga general o aturada de país s'ha notat força des de primera hora del matí aquest dimecres, 8 de novembre: nombroses manifestacions, la majoria organitzades pels anomenats Comitès de Defensa de la República, CDR, han tallat el trànsit a moltes carreteres i vies ràpides arreu de Catalunya.

També algunes línies de Rodalies i de Ferrocarrils de la Generalitat s'han vist afectades per les mobilitzacions. A dos quarts de vuit del matí ja hi havia unes 30 carreteres tallades, algunes en diversos punts. És el cas de la B-23, a l'alçada de Sant Joan Despí, o la B-20, a Santa Coloma de Gramenet. Podeu consultar la llista d'incidències al web del Servei Català del Trànsit.

Per exemple, poc abans de les 8 del matí l'A-2 estava tallada en 6 punts diferents; la B-20, en tres, la C-25, en 4, i la C-37, en tres. També hi ha talls a l'AP-7 o la C-32. A un quart de sis del matí s'han tallat els extrems nord i sud de l'AP-7 i una mica més tard els accessos a la ciutat de Barcelona també han quedat bloquejats. El transport públic també està afectat, amb serveis mínims fixats.

 

 

 


També s'ha tallat la C-58 a Sabadell, que s'ha convertit en una pista de ball, o la N-141C a Moià.

A la A-2, a l'alçada d'Abrera, el tall ha començat a les 6 del matí, i no han començat a passar vehicles fins 4 hores més tard, a les 10 del matí:

 

 

A les vuit del matí els talls han deixat aquest mapa de la circulació als voltants de Barcelona:

 

Alguns talls han durat poca estona, però d'altres s'han allargat hores. N'hi ha que s'han fet molt d'hora, però en d'altres els manifestants han actuat més tard. És el cas de la C-32 entre Vilassar i Premià, tallada a les 9 del matí. Aquest tall ha durat una hora:

 


També hi ha hagut piquets que han tallat la circulació d'algunes vies de tren, com les de la línia 4 de Rodalies. A mesura que ha anat avançant el matí, els talls s'han generalitzat:

 

 

La línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat, FGC, també ha estat afectada per ocupacions de les vies:

 

 

Dins de Barcelona també hi ha unes quantes accions de manifestants que tallen el trànsit. Han afectat o afecten, entre d'altres vies, la Diagonal, la Gran Via i el Paral·lel, mentre que la ronda Litoral ha estat tallada en tots dos sentits fins a dos quarts d'onze:

 

     

A la Plaça Cerdà els Mossos han intervingut poc després de les 10 del matí per dissoldre la concentració que impedia la circulació del trànsit:

 

 

A Puigcerdà i a la Seu d'Urgell hi ha hagut talls molt d'hora

Els talls arreu de Catalunya motivats per la vaga general o aturada de país d'aquest dimecres 8 de novembre han començat ben d'hora al matí. Un dels primers ha estat a Puigcerdà, on una manifestació ha ocupat la calçada de la carretera que comunica amb França. Dues hores després encara hi eren, i amb intenció de quedar-s'hi força estona més.

 

 

A l'Alt Urgell una altra manifestació ha tallat la carretera N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra, encara des de més d'hora:

 

 

A les comarques gironines també hi ha hagut talls a l'autopista AP-7, on una manifestació ha interromput el trànsit a 3 quilòmetres de la sortida Figueres Sud. Aquest tall ha provocat quilòmetres de cues de vehicles, sobretot de camions.

 

 

Al peatge de Riudellots, al sud de Girona, els accessos a aquesta autopista han quedat tancats.

 

 

La C-25, o Eix Transversal, l'han tallada a l'alçada d'Artés i també a Manresa:

 

 

A Tarragona la policia s'ha desplegat al voltant del port per protegir-ne els accessos:

A les Terres de l'Ebre una manifestació ha tallat la línia de Rodalies R16 a Ulldecona durant una hora, entre les 7 i les 8, quan els Mossos els n'han fet marxar. També hi ha hagut talls a l'N-420 a l'alçada de Bot, a l'AP-7, que els Mossos també han desallotjat sense incidents. El tall de l'N-340 ha durat més estona.

A les comarques de Lleida han tallat l'A-2.

L'autovia A-2 també l'han tallada a l'açada de Cervera, i la C-12, la C-13 i la C-14 entre altres carreteres:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut