Locals tancats a la plaça de la Revolució del barri de Gràcia de Barcelona (ACN/Albert Cadanet)
Locals tancats a la plaça de la Revolució del barri de Gràcia de Barcelona (ACN/Albert Cadanet)

Col·lapsat el web per demanar les ajudes a bars, restaurants i negocis d'estètica

El Departament d'Empresa preveu que el servei estigui operatiu aquest dijous, moment en què començarà a comptar el termini per presentar les sol·licituds

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dimecres, propietaris de bars, restaurants i negocis d'estètica, obligats a tancar fa 13 dies, ja podien començar a demanar les ajudes aprovades per la Generalitat.

Els tràmits s'han de fer des d'una pàgina web, que a primera hora del matí ha quedat col·lapsada per l'allau de sol·licituds i una incidència en la plataforma corporativa del Canal Empresa.

Un tuit del Consorci de Comerç, l'entitat encarregada de tramitar les peticions, explicava que "degut a l'allau de sol·licituds estem tenint problemes tècnics que es resoldran en breu".

 

 

 

En entrar a la pàgina web els usuaris es trobaven un missatge advertint-los que "per una incidència tècnica no es pot fer el tràmit" i que s'estava treballant per resoldre'l.

El problema no s'ha pogut solucionar en tot el dia. El Departament d'Empresa ha informat que es preveu que pugui estar operatiu aquest dijous a partir de les 9 del matí. Per això, el termini de 15 dies hàbils començarà aquest 29 d'octubre.

La dotació d'aquesta línia d'ajuts és de 40 milions d'euros i l'adjudicació és per ordre d'entrada de sol·licituds. La subvenció per afectat serà com a màxim de 1.500 euros.

En cas que la quantitat prevista no s'exhaurís en quinze dies, la data límit per demanar els ajuts s'allargaria fins al 31 de desembre, tot i que en les últimes ajudes promogudes per la Generalitat els diners s'han exhaurit sempre molt ràpidament.

El divendres 16 van tancar bars i restaurants i centres d'estètica, entre altres restriccions anti-Covid. En una setmana 4.871 empreses van recórrer a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), amb un total de 41.054 treballadors, segons el Departament de Treball.

Per molts, aquesta és la segona vegada que entren en un expedient i alguns encara no han cobrat totalment el primer ERTO. Durant aquests dies, els empresaris també han hagut de pagar els impostos mentre han tingut la persiana abaixada i molts autònoms estan al límit.

Concentració del sector de la restauració a la plaça de Sant Jaume (ACN/Alan Ruiz)


Aquest dimecres el sector de la restauració s'ha tornat a concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra el tancament dels bars i restaurants. Passades les dues del migdia, prop de 500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han aplegat davant la Generalitat amb pancartes com "Botelló no és oci nocturn" o "Aforament de la restauració: 0%. Aforament del transport públic: 120%".

El govern català ha fet una sessió de treball en què han participat experts dels diferents departaments, entre ells el de Salut i Protecció Civil, per analitzar la situació de l'epidèmia de Covid-19 i concretar les noves mesures restrictives que haurà d'aprovar demà el Procicat.

Encara que no han transcendit quines seran aquestes noves mesures, és molt probable que es prorrogui el tancament de bars, restaurants i centres d'estètica, que divendres ja portaran 15 dies tancats, mentre es tempteja la possibilitat de tancaments perimetrals o confinaments de cap de setmana o de períodes no superiors a 15 dies, si les xifres epidemiològiques no milloren en els pròxims dies.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut