Washington

Colin Powell, l'exsecretari d'Estat de Bush, votarà per Obama

Colin Powell, l'exsecretari d'Estat de Bush, ha revelat que votarà pel candidat demòcrata i no pel republicà, John McCain, en les properes eleccions del 4 de novembre. Ho ha dit al programa de la NBC "Meet the Press". Tot i que no farà campanya pel senador d'Illinois, Powell considera que Obama podria ser un president "excepcional". I ha volgut deixar clar que els seus elogis són sincers i que no està buscant feina en una futura administració liderada per Barack Obama. I no ha estat l'única bona notícia per al candidat demòcrata: el suport de Powell coincideix amb un nou rècord de recaptació de diners per a la seva campanya.

Actualitzat
Les declaracions de Colin Powell ja han estat respostes pel candidat republicà, que ha dit que no li han semblat una sorpresa. McCain, amic personal de l'exsecretari d'Estat, ha tret importància al seu anunci i s'ha mostrat tranquil i convençut que serà ell qui guanyi les eleccions.

Powell ha criticat que McCain escollís Sarah Palin com a candidata a la vicepresidència, perquè no creu "que estigui preparada per ser presidenta" i substituir McCain si fos necessari. També ha lamentat que McCain no proposi mesures clares per sortir de la crisi econòmica i ha declarat que el candidat republicà sembla "una mica insegur sobre la manera d'abordar els problemes econòmics i gairebé cada dia canvia de posició".

El contrast són les bones paraules cap a Obama, de qui afirma que "ha demostrat constància, curiositat intel·lectual i un coneixement profund a l'hora de mirar els problemes i escollir un vicepresident que crec que està preparat per dirigir el país des del primer dia". També ha tingut elogis cap a la campanya electoral dels demòcrates, amb una manera més "enriquidora, global d'atendre les necessitats i les aspiracions de la nostra gent; creua fronteres racials, ètniques i generacionals".

Segons l'excap de la diplomàcia nord-americana, Obama ha assolit el nivell per ser un "líder d'èxit, un president excepcional" i és una "figura transformadora i generacional".

Nou rècord de recaptació

El suport que rep Obama, declaracions públiques a banda, també es pot mesurar amb la xifra que ha recaptat per a la seva campanya al setembre. Més de 150 milions de dòlars. Es tracta d'una xifra rècord de recaptació per a una campanya presidencial, que dobla la que ja va aconseguir a l'agost. Llavors, la quantitat també va ser rècord.
Anar al contingut