Ada Colau i Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu (ACN)
Ada Colau i Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu (ACN)
Barcelona

Colau vol que Puigdemont reuneixi el Consorci del Palau i es querelli contra CDC

En una carta, l'alcaldessa de Barcelona demana al president de la Generalitat que convoqui per aquest dimarts una reunió extraordinària "per replantejar el posicionament del Consorci en el procediment judicial del cas Palau"

RedaccióActualitzat

Ada Colau ha demanat per carta a Carles Puigdemont que convoqui una reunió extraordinària del Consorci del Palau de la Música per aquest dimarts. D'aquesta manera, l'alcaldessa de Barcelona se suma a les veus crítiques contra els representants del govern català que renuncien a acusar l'antiga Convergència per l'espoli del Palau. Unes crítiques que també han arribat des d'Esquerra Republicana, que forma part del govern juntament amb el PDeCAT. Colau burxa, doncs, en un possible conflicte dins de Junts pel Sí.

L'alcaldessa reclama a Puigdemont col·laboració per aconseguir aclarir completament els fets del cas Palau:

"Com a representants de l'Administració pública, és el nostre deure col·laborar al màxim amb l'esclariment complet dels fets perpetrats en el conegut cas Palau amb la corresponent exigència de totes les responsabilitats que se'n derivin. Això implica, entre altres mesures, dirigir l'acusació contra totes aquelles persones i organitzacions sobre les quals recauen indicis raonats d'actuacions irregulars que han quedat acreditades a la vista oral."

La Generalitat, que té majoria al Consorci, s'ha desmarcat de l'Ajuntament de Barcelona, que també n'és membre i que volia canviar d'estratègia abans no s'acabés el judici. Volia acusar Convergència basant-se en les confessions de Millet i Montull, que van reconèixer el finançament il·legal del partit.

El govern ha fet servir la seva majoria al Consorci del Palau per rebutjar la petició de l'Ajuntament de Barcelona. Colau, amb aquesta carta feta pública aquest mateix dilluns, vol revertir la situació:

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut