Barcelona

Colau vol canviar alguns punts de l'ordenança de civisme perquè els considera massa estrictes

Entre les mesures a revisar, les multes de 1.200 euros imposades per jugar a pilota al carrer o aspectes relatius a la prostitució

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat disposada a flexibilitzar alguns punts de l'Ordenança de Convivència de la ciutat, més coneguda com de civisme, ja que els considera massa estrictes. Després de reunir-se amb la síndica de Barcelona, Maria Asumpció Vilà, Colau ha confirmat que vol revisar qüestions com les multes de 1.200 euros imposades per jugar a pilota al carrer o aspectes relatius a la prostitució.

En aquest sentit, la nova alcaldessa considera que l'ordenança estipula multes "molt altes i desproporcionades" en alguns articles, que "atempten al sentit comú i no tenen justificació". Segons Colau, "cal revisar la lògica de la mateixa sanció i veure quina utilitat té". A més, creu que "amb mediació o educadors de carrer, es podria resoldre millor que amb una sanció" en determinades situacions.

També s'ha mostrat oberta a debatre altres fenòmens d'injustícia estructural, com la prostitució, i considera que "s'han d'atacar les causes, en col·laboració amb altres administracions".

L'alcaldessa ha indicat que les entitats socials han denunciat que l'ordenança criminalitza la pobresa i el més feble, una situació, ha dit, que cal revisar. "No pot ser que acabem carregant contra els més febles, contra els que ho passen pitjor", ha dit..

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut