Barcelona

Colau: "Visca Companys, visca Barcelona, la Rosa de Foc, visca Catalunya i visca la República"

Borràs posa en valor el llegat de Companys i la seva lluita per les llibertats i demana a l'Estat espanyol que anul·li el judici sumaríssim que va condemnar a mort el president

RedaccióActualitzat

Amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys, aquests dies se succeeixen els homenatges a l'expresident. Aquest dimecres l'ha fet l'Ajuntament de Barcelona al Born Centre Cultural en un acte que ha combinat parlaments i actuacions amb multimèdia. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un breu discurs, ha lamentat que l'estat espanyol hagi estat "incapaç de reconèixer el magnicidi" i anul·lar definitivament l'"infame judici".

"És una vergonya que la por al franquisme duri encara fins avui; que l'estat espanyol, el segon país del món en nombre de persones enterrades en fossars sense identificar, siguin incapaços de reconèixer el magnicidi i anul·lar definitivament l'infame judici pel qual va ser condemnat. És per això que exigim l'anul·lació del judici de Lluís Companys"

I ha acabat el seu discurs amb un:

"Visca Companys, visca Barcelona, la Rosa de Foc, visca Catalunya i visca la República".

En l'acte d'homenatge, també han participat la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el diputat d'ERC, Joan Tardà, que han posat en valor el llegat de Companys i la seva lluita per les llibertats i també han demanat a l'estat espanyol que anul·lin judici sumaríssim que va condemnar a mort el president. En aquest sentit, Borràs ha dit:

"Els catalans continuem demanant la nul·litat del judici al president Companys. Companys continua sent culpable a ulls de la justícia 75 anys després del seu assassinat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut