L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'alcalde Kíiv, Vitali Klitxkó
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'alcalde Kíiv, Vitali Klitxkó (Ajuntament de Barcelona)

Colau viatja a Kíiv i promet més ajuda davant la "invasió il·legítima" russa

Ada Colau ha retornat la visita de l'alcalde de Kíiv a Barcelona i ara és ella qui ha viatjat fins a la capital ucraïnesa

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha retornat la visita que l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, va fer a la ciutat i ha viatjat fins a la capital ucraïnesa. Tots dos han destacat que hi ha un fort lligam entre les dues ciutats.

L'alcaldessa ha manifestat que la invasió s'ha produït a Europa i que per això interpel·la directament Barcelona, com a capital europea.

"Barcelona no s'oblidarà de Kíiv ni del poble d'Ucraïna i seguirem al seu costat fins que acabi aquesta invasió il·legítima."

Colau també ha recordat l'acollida dels refugiats per part de la ciutat catalana i ha valorat que des de llavors va començar una relació de germandat. Fruit d'aquesta relació es va obrir un corredor d'ajuda humanitària. Ara, Barcelona enviarà aquest desembre generadors elèctrics a Kíiv per pal·liar els problemes amb la infraestructura elèctrica arran de la invasió russa.

Aquests generadors formaran part d'un segon comboi d'emergència d'ajuda, que també inclourà un equip hidràulic d'excarceració per al rescat de persones, a més de 300 vestits de protecció biològica, 100 vestits de protecció química i 15.000 mascaretes.

L'ajuda continuarà amb l'enviament cap al gener o febrer de nous vehicles dels Bombers de Barcelona, que inclou una grua amb capacitat d'elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat.

Colau, al tren de viatge a Kíiv
Colau, al tren de viatge a Kíiv (Ajuntament de Barcelona)

Putin "juga al desgast"

Colau ha explicat que el viatge ha de servir per reforçar la col·laboració i per donar un missatge com a ciutat europea que no oblida el que està passant a Ucraïna deu mesos després de l'esclat del conflicte.

L'alcaldessa ha afirmat que el president rus, Vladímir Putin, està "jugant al desgast" i ha posat en valor l'esperit de lluita i resiliència del poble ucraïnès.

"La població no pensa rendir-se ni abandonar casa seva, des de Barcelona hem de fer-los costat reforçant la col·laboració humanitària."

L'alcaldessa ha explicat que una de les coses que més l'està impactant d'aquest viatge és comprovar com es combina la situació de guerra amb l'intent dels ucraïnesos de continuar amb la seva vida normal: "Kíiv manté la vida i no es resigna".

 

ARXIVAT A:
Ada ColauUcraïna
Anar al contingut