Colau: "Tots els vots que vinguin, benvinguts siguin per a la investidura"

L'alcaldessa en funcions reitera que "només he de passar comptes dels meus actes" i Collboni només veu possible un govern de comuns i socialistes

Juli RodésActualitzat

Ada Colau, alcaldessa en funcions de Barcelona, no té cap problema a acceptar els vots de Manuel Valls per facilitar-li la investidura que li permeti continuar 4 anys més al capdavant de la capital de Catalunya.

En una entrevista en el programa "El Objetivo" de La Sexta, Colau ha defensat que ella ha de rendir comptes de les seves accions:

"Tots els vots que vinguin, benvinguts siguin per a la investidura. Jo he de respondre pels meus actes."


Colau també ha volgut deixar clar que amb Valls només hi ha intercanviat missatges de mòbil per agrair-li el suport i per deixar-li clar que ella només negociarà amb forces que comparteixen la seva visió de Barcelona.

"Em va comunicar la seva intenció amb un missatge de mòbil i li vaig respondre que gràcies, però que jo només parlaria amb les formacions amb què puc coincidir en un projecte de ciutat."


L'actual alcaldessa, d'altra banda, ha reiterat la seva voluntat -expressada ja en roda de premsa dissabte- d'intentar arribar a un acord per aconseguir un govern municipal tripartit amb Jaume Collboni i Ernest Maragall que sumaria una majoria clara de 28 regidors per tirar endavant el seu programa.

Collboni: "No és possible un acord a tres"

L'alcaldable socialista, per la seva banda, ha tornat a defensar, aquest matí, que només veu possible un acord amb els comuns i sense ERC.

"El nostre missatge ha quedat molt clar: som partidaris d'un govern progressista, que no estigui subordinat al procés. Això implica la necessitat que Barcelona En Comú i els socialistes fem una coalició."

"Tant ERC com nosaltres, per motius diferents, ja hem dit que no és possible fer un acord a tres. En el nostre cas té a veure amb el nostre compromís amb l'electorat."


En una entrevista en el programa "Els matins" de TV3, ha assegurat, com ja va fer aquest cap de setmana, que encara hi ha temps de tancar un govern de coalició abans de dissabte, que s'ha de votar la investidura de l'alcalde o alcaldessa per als pròxims quatre anys.

 

 

No s'ha pronunciat, en canvi, sobre si els socialistes votaran a favor de Colau si arriben al debat d'investidura sense haver assolit cap acord amb els comuns.

Collboni, d'altra banda, ha assegurat que el PSC no té res a veure amb la decisió de Valls de donar suport a Colau, que ha assegurat que "és una iniciativa personal" de l'alcaldable de Cs.


Maragall insisteix en una "suma" ERC-comuns

Mentrestant, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, manté l'aposta per un govern compartit entre Esquerra i Barcelona en Comú. L'alcaldable republicà ho ha definit com una "suma intel·ligent" que permetria que Barcelona disposés d'un govern "compromès amb les llibertats" i amb l'alliberament dels presos.

 

Maragall, sortint de la presó de Soto del Real, on ha visitat Junqueras, Romeva i Cuixart (ACN)

 

Maragall ho ha dit sortint de Soto del Real, on ha visitat Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Cuixart. Segons l'alcaldable d'Esquerra, un acord amb la formació d'Ada Colau donaria a Barcelona una "oportunitat" de desbordar "la lògica dels blocs contraposats". S'ha mostrat esperançat sobre la possibilitat que encara es produeixin "converses positives" entre aquest dilluns i dissabte, quan s'han de constituir els ajuntaments:

"Tenim una expectativa positiva de poder seure per estudiar els detalls de les propostes a nivell programàtic i en els objectius de llibertat i reconeixement dels drets polítics a Catalunya"

Segons Maragall, hauria de ser un govern "que superi la lògica dels blocs" i eviti "el frontisme" i "l'exclusió de ningú".

 

Valls, preocupat pels contactes amb Vox

L'alcaldable de Barcelona per Cs, tot i no pertànyer al partit taronja, Manuel Valls, s'ha mostrat preocupat, en un missatge a Twitter, per la notícia dels primers contactes polítics entre Cs i Vox a la Comunitat de Madrid.

 


En un segon missatge, Valls reitera la seva opinió que "el futur d'Espanya (...) no pot dependre dels separatistes o de l'extrema dreta".

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEn comúPSCCsAda ColauManuel Valls
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut