Colau torna a penjar el llaç a la façana de l'Ajuntament de Barcelona

PSC, Barcelona pel Canvi-Cs i PP s'hi han oposat, mentre que ERC i JxCat han estat d'acord amb BComú a tornar a penjar un llaç groc
Colau torna a penjar el llaç a la façana de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona

Colau torna a penjar el llaç a la façana de l'Ajuntament de Barcelona

PSC, Barcelona pel Canvi-Cs i PP s'hi han oposat, mentre que ERC i JxCat han estat d'acord amb BComú a tornar a penjar un llaç groc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

L'Ajuntament de Barcelona, de nou amb un llaç groc (ACN)

Ada Colau ha fet penjar de nou el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona. És la primera diferència de mandat entre Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes.

En la primera reunió dels grups municipals s'ha decidit, tot i l'oposició del PSC, de Barcelona pel Canvi-Cs i del PP, tornar a penjar el llaç groc a la façana del consistori.

La tinenta d'alcaldia Janet Sanz, de BComú, ha demanat respecte per la decisió del govern compartida amb altres grups i amb "moltíssima" gent de Barcelona:

"Recull la pluralitat de la pròpia ciutat. Esperem que tothom respecti els canals formals d'expressió per no entrar en situacions indesitjades."


Collboni ja havia anunciat que votarien en contra de penjar el llaç:

"Nosaltres defensem que l'Ajuntament és la casa de tots, i la casa de tots ha de ser neutral des del punt de vista polític."

 

Operaris de l'Ajuntament de Barcelona penjant el llaç groc (ACN)


Per Collboni, "penjar un símbol que no tingui un ampli consens és un error".

 

Josep Bou, del PP, ha estat el més crític i ha assegurat que està disposat de treure ell mateix el llaç groc de la façana de l'Ajuntament perquè es repeteixen "els mateixos errors". A Colau li proposa:

"Si vol, que es posi el llaç a la solapa o a casa seva. El llaç groc diu que hi ha presos polítics i això és una aberració, aquest és un país democràtic."

 

Per la seva banda, ERC i Junts per Catalunya ja havien expressat que el llaç s'hauria hagut de penjar abans, perquè es va retirar per ordre de la Junta Electoral Central durant la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril.

Jordi Coronas, d'Esquerra Republicana, considera que el llaç groc no s'hauria d'haver despenjat i, en tot cas, s'hauria pogut penjar de nou l'endemà de les eleccions. La reunió d'aquest dilluns, segons Coronas, ha servit per mostrar la "discrepància evident" dels dos grups que han de formar govern, BComú i PSC.

Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, ha subratllat que el llaç s'hauria d'haver penjat just després de les eleccions. Artadi creu que Colau ho ha fet més tard per aconseguir pactes postelectorals:

 

"Per no malmetre les seves opcions a repetir com a alcaldessa amb aquest acord que va fer amb Valls i Collboni."

 

Des de JxCat recorden que la Generalitat ha tornat a col·locar les pancartes de seguida tot i que l'odre de la Junta Electoral Central de despenjar els símbols grocs era la mateixa per a totes les institucions. Artadi també ha demanat a l'alcaldessa que intercedeixi davant Pedro Sánchez perquè Joaquim Forn pugui exercir de regidor.

La decisió de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament ha coincidit amb l'anunci de la direcció de Cs de trencar amb la plataforma liderada per Manuel Valls.  

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M

NOTÍCIES RELACIONADES