Barcelona

Colau substitueix la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana per una de proximitat

El Pla Director de la Guàrdia Urbana s'abordarà al ple de divendres i està obert a les aportacions dels grups municipals, sindicats i agents socials

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona rellevarà la Unitat de Suport Policial (USP) de la Guàrdia Urbana per una de proximitat. S'assegura que aquesta nova unitat "no farà en cap cas d'antiavalots". Ho ha dit el comissionat de Seguretat del consistori, Amadeu Recasens, que ha remarcat que la Guàrdia Urbana, "de fet, ja no estava fent" aquesta feina antidisturbis.

Concretament, la Unitat de Suport Policial (USP) quedarà substituïda al Pla Director, que s'abordarà al ple de divendres, per la Unitat de Reforç a la Proximitat i Emergències (URPE), destinada a treballar en la gestió d'emergències i en la protecció del medi ambient.

En una compareixença informativa, l'alcaldessa Ada Colau ha recordat que aquest Pla Director -obert a les aportacions dels grups municipals, sindicats i agents socials- té com a objectiu avançar cap a un model policial centrat en la proximitat, la transparència i el territori, per la qual cosa impulsarà la figura del policia de barri. Per a això, preveu desplegar al territori 73 agents -un per barri- perquè siguin els interlocutors referents de la Guàrdia Urbana amb el teixit associatiu i veïnal per a les qüestions de seguretat i convivència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut