Ada Colau ha comparegut a l'Ajuntament un cop sabuda la sentència
Ada Colau ha comparegut a l'Ajuntament un cop sabuda la sentència
Sentència Procés

Colau sobre la sentència: "La pitjor versió de la judicialització: la crueltat"

"En dies com avui és més necessari que mai humanitzar la política", ha dit l'alcaldessa de Barcelona

RedaccióActualitzat

"Avui és un dia trist, per Barcelona, per Catalunya i també per tot l'Estat. Hem conegut una sentència duríssima, que condemna a presó líders socials i polítics fins a 13 anys, que se suma a dos anys de cruel presó preventiva."

Amb aquestes paraules ha començat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, la seva compareixença un cop sabuda la sentència del judici del procés.

Visiblement emocionada, Ada Colau ha volgut mostrar la seva solidaritat amb tots els condemnats, però ha volgut fer una referència especial a Joaquim Forn, actual regidor del consistori:

"Li vull traslladar tot el suport i vull denunciar que és una greu anomalia que no pugui exercir el càrrec pel qual va ser escollit democràticament."

Ada Colau ha dit que des del començament aquest procés a l'independentisme "responia més a una voluntat de venjança que no pas a la de fer justícia". Ha afegit que els dies que vindran "són clau" i ha dit que els polítics no poden fallar ara "a la gent que espera un camí de sortida":

"Aquests dies són clau. Hi haurà grans manifestacions, moltes declaracions i posicionaments. Als partits polítics els demano que no es tanqui cap sortida per càlculs electorals, que davant la gran dificultat que suposa aquesta sentència injusta busquem solucions i que s'evitin errors del passat."

"En els propers temps no podem fallar a la gent que espera que trobem un camí de sortida que ens permeti avançar en lloc de retrocedir."

"Com a alcaldessa de Barcelona em comprometo a treballar amb tres objectius: la llibertat, el diàleg polític i les solucions democràtiques al conflicte."

Colau ha reclamat a la resta de formacions polítiques més diàleg i ha dit que ara és hora de treballar per aconseguir un consens que permeti aconseguir la llibertat de tots els independentistes condemnats: "Només amb la seva llibertat tornarem a una situació de normalitat democràtica".

Via Twitter, l'alcaldessa ha expressat la seva indignació amb la sentència, que ha dit és "la pitjor versió de la judicialització: la crueltat".


 

ARXIVAT A:
Judici procésAda Colau
Anar al contingut