L'oci nocturn, juntament amb el trànsit, són els factors que més soroll generen (CCMA)

Colau promet multes de 600 euros a qui begui al carrer, segons els veïns del Poblenou

El triangle lúdic del Poblenou, conegut amb el malnom de "triangle golfo", és la zona de la ciutat amb més denúncies per incivisme a la nit

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, s'han reunit aquest dijous amb els representants del veïnat de l'anomenat triangle lúdic del Poblenou, al districte de Sant Martí, una zona plena de locals d'oci nocturn on el descans a la nit és  impossible, segons els veïns.

El veïnat està fart del soroll i dels incidents que asseguren que es registren a la zona, dia sí i dia també, per l'oci nocturn, sobretot ara a l'estiu.

La crema d'un contenidor al carrer Almogàvers de matinada, que s'ha estès fins a la persiana d'un edifici proper, ha estat la gota que ha fet vessar el got i ha forçat la reunió a peu de carrer, on l'alcaldessa s'ha compromès, segons els veïns, a impulsar noves mesures per posar fre als botellots.


Entre els compromisos que hauria adquirit hi ha el de multar la gent que faci botellots al carrer amb la sanció màxima que preveu la llei de seguretat ciutadana, i que és de 600 euros.

L'alcaldessa, amb veïns del Poblenou, aquest dijous (Ajuntament de Barcelona)

La zona que els veïns anomenen "triangle golfo" comprèn l'àrea definida entre els carrers Bolívia, Ciutat de Granada, Pujades, Marina i avinguda Meridiana, als barris del Parc i la Llacuna i del Poblenou, i és la que acumula més denúncies per incivisme a la nit de tota la ciutat.

Concentració de protesta a Barcelona contra els botellots (ACN/Blanca Blay)


Nou pla contra el soroll a la nit

Aquesta àrea també és un dels onze espais de la ciutat que el consistori ha catalogat com a "zones acústicament tensionades en horari nocturn" (ZATHN), després de constatar, amb l'ajuda de sonòmetres, que hi ha massa soroll a la nit per garantir el descans dels veïns.

En tots els punts on es van instal·lar els sonòmetres --en carrers i places de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc, l'Eixample i Gràcia-- es van constatar nivells de soroll que superen els límits legals establerts per la Unió Europea, amb registres que afecten la salut.

El consistori ampliarà l'estudi a altres carrers de la ciutat i ha anunciat un nou pla de xoc per reduir el soroll a la nit.

Entre les mesures que estudien hi ha reduir els horaris de les terrasses de bars i restaurants a la nit, posar més policies als carrers, reforçar els serveis d'informació i mediació, canviar els horaris dels serveis de neteja i reforçar les inspeccions a locals i a la venda ambulant.

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut, darrere de la contaminació de l'aire.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaOci nocturn Ada Colau
Anar al contingut