Colau: "Hem d'exigir la dimissió de Rajoy per no estar a l'alçada de la seva responsabilitat i atacar milers de ciutadans"

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat durament l'operatiu policial que s'ha desplegat a la ciutat i ha demanat la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Avui tots hem d'exigir la seva dimissió per no estar a l'alçada de la seva responsabilitat i atacar milers de ciutadans indefensos", ha dit a la cua del centre cívic La Sedeta on votarà al llarg del matí. Colau ha exigit a l'executiu espanyol que "pari" una intervenció que, al seu entendre, "vulnera totes les normes democràtiques" i que "ha traspassat línies roges".En aquest sentit, ha afirmat que fa temps que Rajoy actua "de manera covarda amagant-se darrere dels jutges" sense escoltar les demandes i "sense oferir propostes alternatives". Per l'alcaldessa, aquest 1-O marcarà "un abans i un després" i ha remarcat que el que no pot fer un govern és "llençar vilment a milers de policies contra la població".

Ada Colau s'ha mostrat molt crítica amb l'actuació policial que s'ha fet a la ciutat amb motiu del referèndum i ha assegurat que "el que està passant avui és molt greu i impropi d'una democràcia". "S'han llençat milers de policies contra una població indefensa que està al carrer en pau per reclamar drets i llibertats", ha insistit l'alcaldessa. Colau ha exigit que s'aturi perquè "vulnera totes les noves bàsiques democràtiques" i "traspassa totes les línies roges". L'alcaldessa de Barcelona ha assegurat que davant d'aquests fets "tots hem d'exigir" la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per "no estar a l'alçada de la seva responsabilitat i atacar milers de ciutadans". Colau ha acusat Rajoy d'actuar sempre de manera "covarda", escudant-se en jutges i no "oferint propostes alternatives ni de diàleg". "El que no pot fer un govern és negar-se a escoltar milions de persones", ha insistit. En aquest sentit, ha assegurat que "això no quedarà així perquè això ha marcat un punt d'inflexió". Per això, ha fet una crida a la resta de forces polítiques de l'oposició per conformar una majoria "alternativa" perquè "avui tots som responsables del que farem davant d'aquesta vulneració dels drets democràtics". "Hi ha una majoria alternativa possible i si Rajoy no és capaç d'oferir solucions i dialogar, és responsabilitat de tots oferir-ne ja sigui amb un govern alternatiu o amb la convocatòria d'eleccions", ha remarcat. Un exemple de "civisme" ciutadàL'alcaldessa també ha valorat el civisme amb què aquests dies els ciutadans de la ciutat s'han manifestat i han organitzat actes. "A peu de carrer hi ha esperança que es podran trobar solucions", ha dit. No ha volgut manifestar el seu sentit del vot i ha insistit que l'important és poder exercir-lo no el que es voti.

Anar al contingut