Colau fa un pas endavant i avisa ERC i PSC: "No serem el trofeu de ningú"
Colau ha criticat durament els vetos creuats entre Maragall i Collboni

Colau fa un pas endavant i avisa ERC i PSC: "No serem el trofeu de ningú"

L'alcaldessa en funcions "assumeix personalment" els riscos de presentar-se a la investidura malgrat no tenir un acord previ amb els republicans i els socialistes

Actualitzat

A una setmana de la investidura per a l'alcaldia de Barcelona, Ada Colau apel·la a la "tradició d'esquerres" de la ciutat i es postula com a alcaldessa, a la recerca d'una majoria d'esquerres "estable" i que permeti tirar endavant "polítiques de ciutats valentes".

La nit abans, es va ratificar la proposta de la Coordinadora de Barcelona en Comú, que aposta per "fer un pas endavant" i "mantenir viva la possibilitat d'un govern tripartit" liderat pels comuns davant els vetos creuats de PSC i ERC.

Colau ha parlat de "resultats complexos" en les eleccions municipals del 26 de maig la ciutat de Barcelona, amb un consistori "fragmentat" que "mereix una segona lectura".

Tot i l'ajustada victòria d'ERC en vots, "l'empat tècnic de 10 regidories entre les dues primeres forces" obriria la porta a una "majoria d'esquerres àmplia i transversal" formant un tripartit amb ERC i PSC. L'alcaldessa en funcions fa una crida a "superar la política de blocs" i critica durament els "vetos creuats" d'Ernest Maragall i Jaume Collboni, als quals ha qualificat "d'inconcebibles" per la situació de "la ciutat i del país".

 

Les bases de Barcelona en Comú avalen que Colau presenti la seva candidatura a la investidura (ACN)

 

Colau ha dit que ni ella ni els comuns "seran el trofeu d'un bàndol contra l'altre", que no pactarà amb Manuel Valls ni Junts per Catalunya i que descarta fer alcalde Maragall, perquè per això "presenta fermament la seva investidura". Ho farà, diu, tot i els "riscos" que reconeix, i "assumeix personalment i col·lectivament" el fet de presentar-se sense un acord previ amb les altres formacions.
 

Maragall diu que el vot de Valls serà "una hipoteca permanent"

Per la seva banda, el candidat a l'alcaldia dels republicans, Ernest Maragall, acusa Ada Colau, en una entrevista al diari ARA, de trencar l'equidistància entre independentistes i constitucionalistes en plantejar-se acceptar els vots de Manuel Valls per ser investida. Uns vots que, ha dit Maragall, que acabaran sent una hipoteca de govern.

 "El vot de Valls serà decisiu per a la investidura, però serà decisiu cada setmana. I serà una hipoteca permanent de la qual no coneixem els detalls."

Aquest divendres, Maragall assegurava, també, que el govern tripartit defensat per Ada Colau a la capital és "un pur artifici retòric per sostenir la candidatura" de la cap de llista dels comuns.

 

Ernest Maragall (ERC) qualifica la proposta de tripartit dels comuns "d'impossible" (ACN)

 

Hores després de fer-ho Ada Colau ha comparegut davant la premsa l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que troba "irresponsable" que la candidata de Barcelona en Comú es presenti sense tenir suports tancats. Collboni ha afegit el PSC no li donarà un xec en blanc.

Joan Subirats, número dos de la llista de Barcelona en Comú, ha descartat a "El suplement" de Catalunya Ràdio un acord bilateral per governar la ciutat amb el PSC, i assegura que la seva aposta és constituir un tripartit d'esquerres. Subirats va ser nomenat comissionat de Cultura l'any 2017, quan els comuns van expulsar els socialistes del consistori arran del seu suport a l'article 155.

 

 

El catedràtic d'universitat ha explicat que la "coherència" d'ERC i PSC respecte al debat territorial els impedeix pactar entre si i reconeix que, tot i que a dia d'avui el pacte a tres bandes no és una realitat, "encara queda una setmana".

Sobre el suport o no de Manuel Valls, Subirats diu que no hi ha hagut negociacions amb la seva formació de cara a la investidura de Colau.

ARXIVAT A:
Ada ColauEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut