L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
Barcelona

Colau es disculpa per la versió del parenostre de Dolors Miquel i expressa el seu respecte per totes les creences

L'alcaldessa explica que "no ha existit una intenció d'ofensa cap als sentiments religiosos de la comunitat catòlica"

RedaccióActualitzat

Dos dies després que el jutjat ha arxivat la causa oberta contra la poetessa Dolors Miquel per la seva versió del parenostre que va llegir a l'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona, el 15 de febrer, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat disculpes als que es van sentir ofesos pel poema "Mare Nostra" i ha expressat el seu respecte per totes les creences.

"Els demano disculpes si han sentit que la recitació del poema ofenia els seus valors i creences."

En una carta, Colau explica que "no ha existit una intenció d'ofensa cap als sentiments religiosos de la comunitat catòlica", però demana disculpes si ha estat així i agraeix que l'hi "comuniquin de forma constructiva i dialogant".

"Considero que la ciutat es construeix des de valors de diàleg, respecte i llibertat de creença; per tant, és d'interès d'aquest Ajuntament i el meu com a alcaldessa ocupar-se de qualsevol persona que considera vulnerats o ofesos els seus sentiments religiosos o creences."

Colau, que defensa el poema, ha respost per escrit a la carta oberta que van publicar Josep M. Carbonell, Jordi López Camps, Eugeni Gay, Núria de Gispert, Eduard Ibáñez, David Jou, Margarita Mauri, Carlos Losada, Josep Miró i Ardèvol, Núria Sastre, Francesc Torralba i Eudald Vendrell. Colau va enviar la seva missiva abans que el jutge decidís no admetre a tràmit la querella presentada per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, una entitat privada sense reconeixement canònic, segons fonts eclesiàstiques.

Anar al contingut