L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'acte a la Universitat Pompeu Fabra (ACN / Blanca Blay)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'acte a la Universitat Pompeu Fabra (ACN / Blanca Blay)

Colau es disculpa pel to en respondre a una estudiant: "Em vesteixo com em dona la gana"

L'alcaldessa de Barcelona ha recriminat a una alumna de Periodisme que li fes una pregunta sobre la roba que porta

Redacció / AgènciesActualitzat

Tensió aquest dijous en una roda de premsa que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet amb estudiants de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.

Una jove ha preguntat a l'alcaldessa sobre el canvi en la manera de vestir des de l'època d'activista i Colau ha respost taxativament que no respondria a una pregunta sobre la roba que porta:

- "Les primeres imatges de l'Ada en el recorregut polític eren, sobretot, amb samarretes més reivindicatives, la qual cosa donava més les idees que tenia. Si ara la roba és més formal, reflecteix potser una moderació d'idees o un madurament polític?"

- "Entenc la intenció de la pregunta, però a mi em sap greu que una dona em pregunti per la meva forma de vestir i no ho respondré, sincerament. Preguntar sobre com em vesteixo i categoritzar com em vesteixo crec que està fora de lloc. Em vesteixo com em dona la gana, bàsicament."

La reacció de Colau ha fet que l'alumna plorés i, al final de l'acte, l'alcaldessa s'ha acostat a la jove i li ha demanat disculpes pel to. "Em sap greu haver-te contestat tan impulsivament", ha dit.

Precisament, durant l'acte a la universitat, Colau havia reflexionat sobre la diferent vara de mesurar que hi ha a l'hora d'analitzar i criticar les dones i els homes en qüestions com l'aspecte, la vida personal o el centre hospitalari on van néixer els seus fills, entre altres intimitats.

Un moment de la roda de premsa que ha fet l'alcaldessa de Barcelona amb estudiants de l'UPF
Un moment de la roda de premsa que ha fet l'alcaldessa de Barcelona amb estudiants de la UPF (Europa Press)

Colau: "Vull reivindicar el meu dret a repetir conjunt"

Més tard, en un escrit al seu compte d'Instagram, l'alcaldessa ha volgut explicar-se sobre el que ha passat a la universitat.

Colau diu que ha respost a la jove "impulsivament" i amb "un to massa dur", però reclama que no se la jutgi com a alcaldessa per com vesteix sinó per les polítiques que duu a terme a la ciutat.

"Em compro la roba com bonament puc, amb els meus diners i en el poc temps que tinc. I vull reivindicar el meu dret a repetir conjunt regularment, a vestir un dia més formal i un altre més còmoda, a portar alguna taca a l'americana (coses que a vegades passen quan tens fills petits) o a canviar els talons per unes vambes perquè em fan mal els peus."

L'alcaldessa de Barcelona assegura que ha "perdut el compte" de les vegades que ha llegit comentaris sobre la seva aparença física o manera de vestir, cosa que no els va passar als seus predecessors a l'alcaldia, tots homes:

"Opinions sobre el vestit o el pentinat que he portat a cada acte, sobre si repeteixo els meus conjunts o fins i tot si porto massa escot. Això, evidentment, no havia passat mai amb cap dels altres alcaldes que m'han precedit."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ada Colau (@adacolau)

 

L'atac a Montero, "violència masclista en directe"

A preguntes dels estudiants de Periodisme, Colau s'ha referit a l'insult de la diputada de Vox Carla Toscano a Irene Montero i ho ha qualificat d'"un exercici de violència masclista en directe".

L'alcaldessa ha dit que l'atac a la ministra d'Igualtat va ser "inacceptable" i espera que suposi un punt d'inflexió i no es toleri la violència "ni dins ni fora de les institucions":

"No podem normalitzar aquest nivell d'odi, assetjament i violència política."

Colau també ha destacat que Barcelona lidera la caiguda de l'atur a tot l'Estat i ha comparat la situació de la desocupació a la ciutat, amb una taxa del 7,5%, amb la de Madrid, superior al 10%.

Durant l'acte, ha remarcat que Barcelona està fent més habitatge públic que la Comunitat de Madrid i la Generalitat juntes. També ha reiterat l'aposta per polítiques que està impulsant el govern municipal, com les superilles o la reducció de l'ús del vehicle privat.

Colau, durant el Vermut del Diari de Barcelona d'aquest dijous a la Universitat Pompeu Fabra
Colau, durant el Vermut del Diari de Barcelona d'aquest dijous a la Universitat Pompeu Fabra (ACN / Blanca Blay)
ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut