Colau diu que s'acceptarà que el desconfinament a Catalunya no sigui per províncies
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Colau diu que s'acceptarà que el desconfinament a Catalunya no sigui per províncies

L'alcaldessa afirma que la desescalada es farà per regions sanitàries i ha reiterat que "no farà falta convèncer el PSOE", ja que tenen predisposició a acceptar-ho

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirma que el govern espanyol acceptarà que el desconfinament a Catalunya no es faci per províncies, tal com s'havia plantejat inicialment.

Així ho ha explicat en una entrevista a RAC1, en què ha assegurat que l'executiu de Sánchez està predisposat a fer la desescalada per regions sanitàries, que "ens estan funcionant bé".

Creu que les províncies poden "tenir sentit" en altres regions espanyoles, però que a Catalunya "no és la millor manera".


Segons Colau, "tothom veu que seria la millor organització", i ha reiterat que "no farà falta convèncer el PSOE".

"No farà falta convèncer el PSOE. La Generalitat només ho havia de plantejar -que ja s'ha fet-  i la predisposició era aprovar-ho així (tenint en compte regions sanitàries). Això és el que m'ha arribat a mi".


Sortides responsables i amb prudència

Sobre les sortides al carrer per fer esport, Colau creu que "la gent està sent extraordinàriament responsable" i destaca que "funcionen molt bé" els avisos per megafonia de la Guàrdia Urbana.

Tot i que té "confiança" en la ciutadania, ha fet una "crida a la prudència i a la responsabilitat":

"El cap de setmana passat vam veure alguna imatge puntual, però en general la gent està sent extraordinàriament responsable".

 

L'alcaldessa de Barcelona també ha celebrat la reducció de la contaminació provocada pel trànsit i ha reiterat la voluntat d'obrir les platges "al més aviat possible", tot i que demana prudència.

Colau, també ha estat entrevistada a Catalunya Ràdio, on ha parlat sobre la polèmica pel pressupost per al concert "Barcelona, ens en sortirem", que després de les baixes del cartell, no tindrà cost per a l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaAda Colau
Anar al contingut