Barcelona

Colau diu que la situació d'atac als drets és tan greu que la gent s'ha de mobilitzar

L'alcaldessa de Barcelona emplaça Rajoy a rectificar o "trobarà un poble més unit que mai en la seva diversitat"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una declaració institucional per denunciar "els fets gravíssims i inaudits en democràcia que estem vivint avui", arran de la macrooperació de la Guàrdia Civil per l'1-O.

Colau ha carregat contra el govern de l'Estat per haver estat "incapaç" de donar una resposta política a la demanda democràtica del poble de Catalunya, que "no ha sortit dels partits sinó del conjunt de la ciutadania".

Com a alcaldessa, Colau ha posat l'ajuntament al costat de les institucions catalanes per "defensar l'autogovern" i ha celebrat les manifestacions ciutadanes que s'estan fent a Barcelona:

"La situació d'atac als drets i les llibertats fonamentals és tan greu que és necessari que ens mobilitzem, com de fet ja està fent la ciutadania".

"Que la ciutadania segueixi manifestant-se perquè és necessari, però amb el mateix to, i sense caure en cap provocació".

A més, ha emplaçat el president espanyol, Mariano Rajoy, a rectificar, ja que encara "està a temps de fer-ho". I l'ha advertit de les conseqüències si no ho fa:

"Si persisteix amb aquesta estratègia absolutament autoritària trobarà un poble més unit que mai en la seva diversitat".

"S'equivoca si creu que amb aquesta estratègia el poble de Catalunya i les seves institucions tindrem por, al contrari, més convençuts que mai sortirem al carrer units per defensar els drets i llibertats".

Colau ha fet una crida a tot el catalanisme a "estar més unit que mai" i ha celebrat les crides a la mobilització que també s'estan fent fora de Catalunya.

L'alcaldessa ha publicat els mateixos tuits en castellà i, en aquesta ocasió, també en anglès

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut