Ada Colau a la sortida de la presó de Lledoners, on va visitar Joaquim Forn i altres polítics independentistes empresonats (ACN)
Barcelona

Colau, disposada a fer un debat electoral a Lledoners si Forn és candidat

Colau sobre la possibilitat que Forn sigui candidat a les municipals: "Hem de defensar tots que pugui fer campanya"

RedaccióActualitzat

Ada Colau afirma que estaria d'acord a fer un debat electoral a la presó de Lledoners si finalment l'exconseller Joaquim Forn és candidat del PDeCAT a les eleccions municipals del maig.

"Si calgués el faria. Insisteixo, jo no sóc independentista i puc tenir moltes diferencies amb PDeCAT o Esquerra. Ahir ens vam veure i vam fer broma sobre el tema, però parlàvem tots dos seriosament. Però si finalment (Forn) és candidat, hem de defensar tots que pugui fer campanya dins dels límits que tindrà i el que estigui a les nostres mans, ho farem."

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha dit que es viu "una situació d'excepcionalitat que no es pot normalitzar" i ha dit que s'ha de permetre que Joaquim Forn faci campanya electoral dins dels límits obvis de l'empresonament.

"Crec que davant una situació d'excepcionalitat que no podem normalitzar, hem de defensar els drets fonamentals que ens afecten a tots."

Colau va visitar aquest divendres els set polítics i líders independentistes presos a Lledoners. A la sortida de la presó, l'alcaldessa de Barcelona va dir que havia parlar de la qüestió amb Joaquim Forn i es va mostrar impressionada per la força i la fermesa que mostren tot i "viure una situació molt complicada".

Ada Colau ha tornat a fer una crida als partits independentistes perquè donin suport als pressupostos de l'Estat. Assegura que no fer-ho no ajudarà en res els presos i pot portar una situació a tot Espanya com la que es viu ara a Andalusia:

"Crec que no es pot deixar caure aquest govern després del que ha passat a Andalusia. L'alternativa, en cap cas, seria millor per a Catalunya."

"L'alternativa és molt pitjor. I, per tant, de forma responsable ens hem d'enfrontar a les contradiccions i els límits que pugui suposar això. I fer tots plegats el que sigui millor, en el meu cas per a Barcelona, però tots plegats per a Catalunya. I crec que això porta a negociar pressupostos."

Defensa que el suport de les forces independentistes als pressupostos no s'hauria de veure com "una concessió política ni com una rendició".

"L'única opció que hi ha ara mateix sobre la taula per avançar en sobiranies a Catalunya és seguir treballant a partir d'aquesta majoria que vam fer possible amb la moció de censura al PP i començar una nova etapa."

L'alcaldessa de Barcelona assegura que és aviat per pronunciar-se sobre què farà el consistori si la sentència és condemnatòria en el judici del procés i diu que cal esperar encara que caiguin les acusacions de rebel·lió i sedició. Diu que l'Ajuntament de Barcelona pot fer d'altaveu a Europa per denunciar la situació de vulneració de drets que hi ha en aquest cas:

"Ser també altaveu a Europa per fer saber aquest posicionament democràtic de denúncia del que és una vulneració dels drets fonamentals."


Per Colau, després de la moció de censura a Mariano Rajoy, "ha millorat el panorama d'interlocució institucional entre Catalunya i l'Estat".

 

ARXIVAT A:
Ada ColauJudici procésEleccions municipals 26MJoaquim FornGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut