Gerardo Pisarello, Janet Sanz, Jaume Asens i Jéssica González en un acte de BComú amb Ada Colau
Gerardo Pisarello, Janet Sanz, Jaume Asens i Jéssica González en un acte de BComú amb Ada Colau

Colau demana respondre amb política útil al "paperot" de la moció de censura de Vox

Actualitzat

ACN Barcelona - L'alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, Ada Colau, ha defensat contestar el "paperot" de la moció de censura de Vox amb política útil. En un acte a Nou Barris acompanyada del presentador Gran Wyoming i l'humorista Bob Pop, Colau també ha dit que li preocupa que l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, hagi "obert la porta" a pactar amb el cap de llista de JxCat, Xavier Trias. "Em sembla incomprensible", ha expressat. "No crec que representi la voluntat de la majoria dels votants històrics del PSC i no és creïble que ho faci després de donar suport a totes les polítiques a l'Ajuntament", ha censurat. Colau, que ha tret pit de la seva gestió, ha garantit que farà "la punyeta" a la Generalitat fins que es limitin els creuers a la ciutat.

Davant de Vox, que la setmana que ve presenta la moció de censura contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Colau ha demanat respondre amb "política útil i concreta, al servei de la gent". "Soc molt 'Yolandista'", ha dit Colau, en referència a la vicepresidenta Yolanda Díaz. En aquest àmbit, l'alcaldessa creu que es poden fer moltes coses des de l'àmbit municipal per a combatre l'extrema dreta i que conèixer els veïns i apreciar la diversitat n'és una.

Durant la seva intervenció, Colau també ha tret pit de l'acció de govern, com la xarxa d'escoles bressol municipal o el dentista municipal: "No són competència nostra, hem anat més enllà de les nostres competències creant serveis municipals", ha reivindicat. Alhora, ha assegurat que com més faci l'Ajuntament de Barcelona "més fàcil serà exigir a la Generalitat i a l'Estat que facin la seva part".

La candidata de BComú ha reivindicat que l'Ajuntament "està fent moltes coses que deien que no es podien fer", com per exemple "construir més habitatge públic que mai". A més, ha assegurat que des del seu espai exigiran, reclamaran i "faran la punyeta" a la Generalitat perquè limiti els creuers a Barcelona. També ha explicat que es mobilitzaran per no ampliar l'aeroport i perquè la ciutat sigui "més humana i posi les persones al centre".

Colau ha reconegut que encara queda "molta feina a fer" i ha assegurat que Barcelona és "una ciutat progressista que necessita governs progressistes". Ha dit que la dreta s'està "reorganitzant" en situar l'exalcalde Xavier Trias al capdavant de la llista de JxCat per als comicis del 28-M. Tanmateix, ha dit que el que més li preocupa no és la reorganització de la dreta, sinó "veure com el PSC de Collboni obre la porta a fer un govern amb Trias". En aquesta línia, ha afirmat que BComú lluitarà per garantir que es queda amb l'alcaldia.

Colau també ha denunciat que és víctima de la desinformació i s'ha erigit en "la reina de les 'fake news'". A tall d'exemple, ha explicat que cada cert temps corre la informació que s'ha comprat una casa a Barcelona, quan en realitat continua de lloguer en un pis del carrer Còrsega, o que hi ha inhibidors d'internet al voltant de casa seva. "Qualsevol que tingui problemes amb internet, és culpa d'Ada Colau", ha ironitzat l'alcaldessa, que diu que fa vuit anys que "desmenteix 'fake news'".

Una trentena de persones ha interromput l'acte, que s'ha celebrat a la plaça de Sóller, en una protesta per demanar al consistori que cedeixi l'Antiga Massana a les entitats del barri. D'altra banda, diversos assistents han exhibit pancartes amb proclames i demandes diverses.

Anar al contingut