Barcelona

Colau demana perdó a la UB: "Ningú de la Universitat mai m'ha proposat res irregular"

L'alcaldessa de Barcelona havia dit aquest dijous que li van oferir "acabar la universitat fàcilment"

RedaccióActualitzat

Ada Colau ha demanat disculpes després d'afirmar que li havien ofert una drecera per acabar més fàcilment la carrera universitària. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcaldessa de Barcelona ha dit aquest divendres: "Ningú de la Universitat de Barcelona mai m'ha proposat res irregular. Només tinc paraules d'agraïment." I ha remarcat:

"No tinc cap indici d'irregularitat de la nostra universitat, i per això he demanat disculpes al rector i també en demano a tota la comunitat universitària."

"El que vaig explicar era sobre una persona del sector privat que no tinc ni idea del que m'estava proposant perquè vaig tallar en sec. Jo li vaig dir que no em facilitessin la vida, no volia cap tracte de favor, no volia anar per cap altra via que no fos l'ordinària i la conversa es va acabar allà."

Les afirmacions de Colau, aquest dijous, a "Els matins" de TV3 van provocar un tuit de la Universitat de Barcelona demanant-li explicacions. Aquest matí, l'alcaldessa ho ha volgut deixar clar: "Vull demanar disculpes públicament si he generat qualsevol confusió sobre la Universitat de Barcelona. He trucat al rector personalment."

 

 

El rector de la UB dona per tancada la polèmica

El mateix rector, Joan Elias, s'ha referit a aquesta qüestió, també a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Ada Colau m'ha trucat i s'ha disculpat. I m'ha dit que també ho faria públicament, com així ha estat. Per tant, per la nostra banda, el tema està tancat. Si hagués dit que va ser un professor li estaríem demanant el seu nom per via legal."

Elias ha assegurat que una empresària no pot facilitar un títol universitari, com ha dit l'alcaldessa de Barcelona que se li havia ofert.

"No sé si és veritat o no, i quina és l'empresària. Això ho ha de respondre ella, la senyora Colau. Jo ho dubto, això. La Facultat de Filosofia, com altres facultats de la nostra casa, està molt bé en els rànquings i es treballa molt seriosament, amb molt rigor. Jo dubto que una empresària pugui facilitar aprovar unes assignatures. Ho dubto seriosament."

 

ARXIVAT A:
Ada Colau
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut