Colau crearà microparades de taxi als xamfrans de Barcelona

L'alcaldessa recull una reivindicació històrica dels taxistes per evitar que els ciutadans facin aturar el taxi al mig del carrer

RedaccióActualitzat

El nou govern municipal vol multiplicar les parades de taxi per reduir la contaminació i els embussos.

Ada Colau recull una reivindicació històrica dels taxistes i crearà microparades als xamfrans de la ciutat. Els professionals s'estalviaran d'aquesta manera fer quilòmetres en va, i s'evitaran sorolls i contaminació.

A Barcelona, hi ha 2.300 places a parades de taxi, mentre que es calcula que hi ha uns 8.000 taxis circulant diàriament. Segons dades oficials, més del 60% del temps ho fan buits, sense passatge. Amb aquesta proposta, l'ajuntament ha fet seva una antiga demanda del sector, ja plantejada a altres governs, i proposa fer moltes microparades de taxi en nombrosos punts de la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona vol intentar delimitar així les zones per parar taxis i el gest tan habitual d'aturar un taxi en qualsevol carrer de l'àrea metropolitana de Barcelona podria passar a la història.

El pla tot just s'està començant a treballar en el marc de l'Institut Metropolità del Taxi.

Pocs usuaris saben, i no tots els taxistes ho respecten, que no es pot parar un taxi a menys de 50 metres d'una parada. Des del sector s'apunta que augmentar les parades de taxi serà fàcil en zones com l'Eixample, però creuen que serà difícil que els mateixos taxistes vagin a parades on la demanda sigui petita.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut