Barcelona

Maragall obre la porta a repartir-se l'alcaldia amb Colau

Joaquim Forn sortirà de la presó de Brians i anirà a la tarda a l'Ajuntament per fer els tràmits previs com a regidor

RedaccióActualitzat

Barcelona és peça clau en el tauler polític i està tot obert. Els moviments d'última hora s'estan produint i aquest migdia Ernest Maragall ha obert la porta a repartir-se els anys d'alcaldia amb Ada Colau.

"Avui hem escoltat a diversos representants i a la mateixa senyora Colau referir-se, per primer cop en públic, que jo conegui, un eventual repartiment de l'alcaldia. Jo, sap que li dic, senyora Colau? D'acord, parlem-ne. Parlem-ne seriosament."

Maragall, també li ha remarcat que, perquè aquesta possibilitat tiri endavant, Colau ha d'abandonar "tota possibilitat de ser alcaldessa amb els vots de Valls":

"Si vostè creu que això és seriós i que té alguna possibilitat de concretar-se, posem el comptador a zero. Vostè anuncia formalment que abandona tota possibilitat de ser escollida alcaldessa amb els vots del senyor Valls i, per tant, renuncia a presentar la seva candidatura i, a partir d'aquí, seiem junts personalment, amb els equips... i parlem de tot."


Colau: "No estem interlocutant amb el senyor Valls i no ho farem després"

En declaracions al programa "Els matins de TV3", Colau ha negat que hagi pactat res amb Manuel Valls a canvi dels tres vots que necessita de la llista que lidera l'exprimer ministre francès.

"Nosaltres amb el senyor Valls, no hem parlat, no hem acordat res, no hem fet cap pacte i no el farem. No compartim model de ciutat ni compartim maneres de fer política. Per tant, ni ara estem interlocutant ni ho farem després, i m'agradaria que quedés clar. Una altra cosa és que, en una investidura, per diversos motius, tinguis uns determinats vots."

Colau diu que no tira la tovallola en la seva intenció de fer un govern de tripartit, el qual sap que "no és possible per la investidura". Unes contradiccions que ella mateixa diu que "assumim" i que "pot tenir costos personals i polítics".

"Creiem que el bé superior és defensar aquestes polítiques valentes i assumim contradiccions; assumim una situació complexa que pot tenir costos personals i polítics, però prioritzem allò que ens sembla més important."

 

 

Colau també ha tingut unes paraules per ERC. Segons Colau, els republicans mantenen converses gairebé diàries amb el PSC, a qui els hi han ofert la presidència de la Diputació de Barcelona:

"Em consta que ERC parlen gairebé diàriament amb socialistes, amb els qui després diuen que no volen parlar per fer un tripartit a Barcelona. I sé que des d'Esquerra se li ha arribat a oferir al PSC la presidència de la Diputació o, fins i tot, els vots de la investidura de Pedro Sánchez, a canvi que socialistes no es proposés per un acord a Barcelona."

Aquest divendres a la tarda, s'ha de saber el resultat de la votació de les bases dels comuns. Colau espera que donin el vistiplau al pacte amb Collboni per a un segon mandat a l'alcaldia de Barcelona.


Maragall: "em consten converses i gairebé acords"

En una entrevista a RAC1, Ernest Maragall ha dit que creu que els votants de Colau tenen "clar" un pacte amb ERC, però que els inscrits a BComú hauran de respondre a una pregunta "capciosa".

Per la seva banda, Maragall ha alertat sobre una de les primeres conseqüències del suport de Valls a un govern entre Colau i Collboni: un possible acord que aniria més enllà del govern municipal i que passaria per la Diputació.

Per Maragall "és una possibilitat aritmètica i una probabilitat política" que pot ser una realitat després del vot de Manuel Valls.

"Diuen que només és un dia, que no hi haurà cap dependència, però estiguem atents al que passi la setmana que ven en altres ajuntaments i a la Diputació de Barcelona per entendre si no hi ha lligams."

Maragall ha demanat "estar atents" els pròxims dies sobre què passarà amb altres institucions, com la Diputació de Barcelona, perquè li consten "converses i gairebé acords".


Forn tornarà a Soto del Real "sense dilacions"

Al seu torn, aquest divendres Joaquim Forn sortirà de la presó de Brians i a la tarda anirà a l'Ajuntament per fer els tràmits previs com a regidor.

Els Mossos d'Esquadra custodiaran l'exconseller d'Interior dins de l'Ajuntament tan divendres com dissabte i compliran estrictament el que marca la interlocutòria del Tribunal Suprem. Fonts d'Interior han alertat que el no compliment estricte de les ordres del tribunal podria ser perjudicial per a l'exconseller.

La interlocutòria del Suprem també determina que Forn haurà de tornar al centre penitenciari de Soto del Real el mateix dia 15 "sense dilacions", un cop acabi la sessió de constitució, que està prevista per a les cinc de la tarda.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut