Colau ha comparegut després de reunir els grups per l'operació sobre el presumpte cas de corrupció del 3%
Colau ha comparegut després de reunir els grups per l'operació sobre el presumpte cas de corrupció del 3%
Barcelona

Colau anuncia que revisaran les contractacions sota sospita en el cas del 3%

L'alcaldessa diu que és aviat per obrir una comissió d'investigació, però afegeix que són "els primers interessats" que s'investigui fins al final

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que l'Ajuntament obrirà un expedient informatiu per revisar les contractacions públiques que estan sota sospita pel conegut com cas del 3%.

Colau s'ha reunit amb els presidents dels grups municipals per parlar de l'operació de la Guàrdia Civil sobre el presumpte finançament irregular de CDC. En aquesta operació, s'han fet diversos escorcolls a empreses i entitats públiques, entre les quals Bimsa, que gestiona l'obra pública de l'Ajuntament e Barcelona.

 

 

Colau ha explicat que la Guàrdia Civil s'ha presentat a Bimsa i els ha demanat expedients "referents a quatre contractacions del mandat anterior, amb Xavier Trias com a alcalde.

Es tracta de les obres del Paral·lel, la urbanització del carrer de Lucà, el carril bici entre Bac de Roda i Felip II i les obres del passeig del Mirador de la carretera de les Aigües. A més, s'ha requerit informació a la direcció d'obres de la plaça de les Glòries.

A més, a dos directius de Bimsa se'ls ha acompanyat a casa seva per requisar material informàtic i documentació.

Colau ha promès "màxima col·laboració" amb la justícia i ha anunciat un expedient informatiu per revisar les contractacions:

"Els fets són prou preocupants per obrir un expedient informatiu i facilitar la col·laboració amb la justícia."

 

En el cas que algun treballador actual de l'Ajuntament quedés investigat en el cas, Colau ha avançat que s'adoptarien mesures cautelars, com suspendre'l de les funcions executives.

L'alcaldessa ha considerat que és aviat per obrir una comissió d'investigació, com han plantejat C's o el PP, però afegeix que són "els primers interessats" que s'investigui fins al final.

Colau considera també que no hi ha elements per parlar d'intencionalitat política amb el que se sap fins ara:
 

"Hem de respectar la independència judicial. Entenc que si hi ha registres o possibles detencions, es fan amb autorització judicial. Un jutge no depèn de l'Estat. És la fiscalia, que depèn de l'Estat." 

Entre els 18 detinguts en l'operació hi ha l'exregidor de Barcelona Antoni Vives i i l'exgerent de l'Ajuntament i actual director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.

 

Trias defensa el seu equip

Al matí, en una compareixença, l'exalcalde Xavier Trias ha defensat que en el seu mandat es va respectar la legalitat, ha expressat "suport i afecte" per a Vives i ha denunciat una persecució política:

"Ens passa contínuament: li ha passat a Artur Mas amb unes eleccions a Catalunya, li ha passat a Trias amb unes eleccions municipals i ens passa ara que dilluns un conjunt de persones han d'anar a declarar."

Acompanyat per diversos regidors de CiU, Trias ha donat "total suport a tots els funcionaris i directius de Bimsa, perquè la seva actuació sempre i en tot moment s'ha ajustat a la llei".

El segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que l'executiu no sospitava d'irregularitats a Bimsa. "Si tinguéssim sospites o indicis, aquest govern seria el primer a portar-ho a Fiscalia."

Anar al contingut