Ada Colau en una imatge d'arxiu
Ada Colau en una imatge d'arxiu
Barcelona

Colau als líders europeus sobre el judici: "Els delictes imputats són desproporcionats"

Colau envia una carta a Juncker, Tajani i Tusk, i els diu que el judici als líders independentistes no és "simplement un assumpte intern de l'estat espanyol"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta a les institucions europees en què els manifesta la seva preocupació pel judici del procés, que començarà el dia 12. En la carta assenyala que no es tracta "simplement d'un assumpte intern de l'estat espanyol", sinó d'un tema que afecta el reconeixement de drets humans i llibertats democràtiques.

Colau ha enviat aquesta carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk.

 

En la carta, Colau assegura que la celebració d'aquest judici "representa el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació, i la delegació de la solució d'un problema eminentment polític a instàncies judicials".

I avisa els líders europeus que, si el judici acaba amb sentències condemnatòries, "difícilment servirà per reconduir el problema de l'encaix de Catalunya dins d'Espanya i reforçarà la polarització". A més, diu que cap condemna contribuirà a "construir una sortida negociada".

Colau es refereix, sense citar-lo, a Vox, en denunciar en la carta que "un partit d'extrema dreta està fent un exercici que podria ser un ús fraudulent de l'acusació popular, utilitzant el judici com a altaveu per difondre el seu ideari d'odi i obtenir un rèdit electoralista".

L'alcaldessa de Barcelona reitera que la presó preventiva dels líders independentistes "suposa una vulneració del dret de les persones encausades a preparar una defensa efectiva", i que els delictes que se'ls imputen són "desproporcionats".

 

La missiva fa referència a la declaració institucional aprovada per la majoria de forces polítiques del consistori per exigir un judici just i imparcial, i recorda els dignataris europeus que ha convidat un grup de membres del Parlament Europeu a fer un seguiment del judici el 20 de febrer.

ARXIVAT A:
Judici procésAda ColauProcés catalàUnió Europea
Anar al contingut